Facebook'tan Google'a bir çalım daha!

Facebook'tan Google'a bir çalım daha!

Facebook'un mobil uygulaması için bazı iOS kullanıcılarının görebildiği bağlantı çubuğu eklentisinde anahtar kelimelerle içerik aranabiliyor

Facebook iOS cihazlarında kendisine özel arama motoru test ediyor. Kullanıcıların yorum ve içerik paylaşımlarına eklemeleri için web siteleri ve makaleler bulmalarını sağlayacak arama motoru, anahtar kelimeler girildiğinde ilgili sonuçları çıkarıyor.

Arama sonuçlarında ilgili sonuçlar belirdikten sonra kullanıcılar paylaşmak istedikleri web sitesi veya makaleyi üzerine dokunarak seçecek ve durum bilgilerine ekleyecek. Sonuçlar, en güncel ve en çok okunan veya ziyaret edilen siteye göre sıralanacak.

,Facebook’un verdiği bilgiye göre, henüz ABD’de küçük bir kullanıcı kitlesi üzerinde denenen arama motoru, 1 trilyondan fazla paylaşımın indeksini içeriyor. İndeks edilen içerik sayısının giderek artmasıyla, Facebook’un mobilde Google’dan bağımsız ve kendisine ait bir arama motoru oluşturabileceği anlaşılıyor.

Facebook’un sosyal ağlardaki veri trafiğinin büyük kısmını sağlaması, mobil arama motorunda Google’a gözdağı vermesini sağlayan etkenlerden biri. Verilere göre 2014’te sosyal ağlardaki trafiğin yüzde 25’i Facebook üzerinden sağlandı. Twitter ise sadece yüzde 0.88’de kaldı.

Facebook, kısa süre önde gelen haber siteleriyle anlaşma halinde olduğunu ve mobilde haber sayfalarını doğrudan sosyal ağ üzerinden sunmayı planladığını duyurmuştu. Belli reklam gelirlerini yüzde 100 haber sitelerine aktaracak uygulama yakın zamanda hayata geçebilir.

Kaynak : dijitalhayat.tv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.