Facebook'tan Ebola ile mücadele için yardım butonu

Facebook'tan Ebola ile mücadele için yardım butonu

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Ebola virüsünün vurduğu Batı Afrika ülkelerine yardım amacıyla, kullanıcılarının hesaplarına bağış kutucuğu ekleyecek.

Facebook'tan yapılan açıklamada, virüsün etkili olduğu Liberya, Gine ve  Sierra Leone'daki çeşitli bölgelere, aksayan telefon ve internet hizmetlerini desteklemek amacıyla 100 uydu iletişim ağı kurulduğu belirtildi.
 
Batı Afrika'yı etkisi altına alan virüsle mücadele için yardım yapmak isteyen Facebook kullanıcılarının, ilerleyen haftalarda hesaplarında bağış butonu göreceği ifade edilen açıklamada, kullanıcıların bağışlarının kar amacı gütmeyen Uluslararası Sağlık Grubu, Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ve Kızılay Topluluğu ile Save the Children'a (Çocukları Kurtarın) yapabileceği kaydedildi.
 
Facebook'un kurucusu ve üst yöneticisi Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, Ebola salgınıyla mücadele için geçen hafta ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Vakfına 25 milyon dolar bağışta bulunmuştu.
 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ebola salgınında ölenlerin sayısının 4 bin 922'ye yükseldiğini açıklamıştı. DSÖ, 23 Ekim'e kadar büyük kısmı Batı Afrika'da yer alan Liberya, Gine ve Sierra Leone'de olmak üzere 10 bin 141 Ebola vakası tespit edildiği bilgisini vermişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.