Facebook ve Google, Müslüman karşıtlarını destekledi Trump kazandı

Facebook ve Google, Müslüman karşıtlarını destekledi Trump kazandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan bir rapor ünlü sosyal medya sitesi Facebook ve Google'ın 2016 yılındaki Başkanlık Seçimleri öncesindeki yaptıklarına dikkat çekiyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nde 2016 yılında gerçekleşen başkanlık seçimleri Donald Trump'ın başkan seçilmesi ile sonuçlanmıştı. O tarihten beri ABD'de sular durulmuyor. Yeni ortaya çıkan iddialar ise Müslüman ve mülteci düşmanlığı konusunda oldu.

Bloomberg'te yayınlanan habere göre iki büyük internet kuruluşu Facebook ve Google'ın, 2016 seçimleri öncesinde büyük reklam anlaşmalarına imza atarak Müslüman karşıtı reklam ve videoları yayınladığı iddiası gündeme düştü. Bloomberg'in raporuna göre Facebook o dönem  Secure America Now adlı İslam düşmanı grup ile büyük bir anlaşma imzaladı.

Bir turizm şirketinin reklamları üzerinden döndüğü iddia edilen Müslüman karşıtı kampanya, Avrupa'nın pek çok ülkesinde Şeriat kanunlarının hüküm sürmeye başladığını söylemiş. Örneğin Fransa'da şeriat için savaş eğitimi alan gençler veya Almanya'da bir Müslümanın 'Almanya İslam Devleti'nde kurallara uyduğunuz sürece güvendesiniz' dediği bir görüntü bu kampanyaların başını çekmiş. Reklamlar esnasında en dikkat çeken nokta Rönesans'ın simgesi olan Mona Lisa tablosunun başörtülü bir kadın şeklinde tasvir edilmesi olmuş.

Bloomberg'in iddiaları bununla da sınırlı değil. İki büyük şirketi Müslüman karşıtı kampanyalara destek vermek ile suçlayan Bloomberg, yine iki şirketin 2016'daki başkanlık seçimlerinin sonuçlarını etkilediğini iddia ediyor. İddiaya göre reklamlar özellikle seçimin heyecanlı geçeceği tahmin edilen ve Müslüman karşıtı olmaya hazır olan Nevada ve Kuzey Carolina Eyaletlerinde yoğunlaştığı görülmüş.

Daily Dot'un haberine göre Google şirketinden bir yetkili Bloomberg'e bahsi geçen Secure America Now adlı şirketin reklamlarının kuralları ihlal ettiği nedeni ile kaldırıldığını söyledi. Fakat bu engellemenin seçimlerden önce veya sonra olup olmadığı bilinmiyor. Facebook ise Bloomberg'in iddialarına cevap vermedi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.