Facebook üzerinden sertifikalı Osmanlıca eğitim

Facebook üzerinden sertifikalı Osmanlıca eğitim

Şık, hususen gençlerimizin sanal alemde gezerken bu tür faaliyetlere dahil olmaları arzu ettiklerini de sözlerine ilave etti

Risale Haber-Haber Merkezi

Facebook'ta kurduğu Osmanlıca Tarih Edebiyat grubu ile Osmanlıca'yı sevdirerek öğretmeye çalışan Zafer Şık, bir ilke imza attı. 

Grupta ağırlıklı olarak Osmanlı arşiv okumalarına yönelik paylaşımlar yapıldığını ifade eden Zafer Şık, Osmanlıcayı sevdirme ve teşvik etme adına grupta paylaşılan metinlerin çözümüne aktif olarak katılan müdavimlere istenilen seviyeye gelmeleri halinde sertifika vermeye başladıklarını ifade etti. 

Osmanlıca tercümede Türkiye'de kabul görmüş hocaların da buradan grup üyelerine arşiv okumalarında yardımcı olduklarını ifade eden Zafer Şık, eğitimlerini 1. ve 2. kur arşiv okumaları altında ikiye ayırdıklarını söyledi. 1. kur sertifika Rik'a, Nesih ve Ta'lik gibi hatları ihtiva ederken 2. kurda bunlara Divani hattını ilave ettiklerini açıkladı. 

Şimdilik resmî bir yönü olmayan şehâdetnâme'nin (diploma-sertifika) ileride kabul görmesi arzusunda da oldukları açıklamasında bulunan Şık, verecekleri bu şehâdetnâmede Rumeysa Odabaş, Etem Coşkun hocaların da kendisiyle beraber bu belgede imzalarının olduğunu ayrıca Türkiye'de Osmanlıca çeviri ile alakadar olan hemen herkesin bu hocalarımızı çeviride rehber olarak gördüklerini söyledi. 

2014 yılında Ümraniye belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği ve Çanakkale konulu şiir yarışmasında Tarihçe-i Aşk şiiriyle 1. olan ve Sevgili Dilencisi, Sirac, Şiraze,  Sarhoş Kalbin Lisanından, Serazad Sevdanın Halcesi, Gül Kırmızı ve Aşk Sızı gibi naatleriyle de bildiğimiz Zafer Şık, facebook üzerinden dünyada ilk defa böyle bir uygulama olduğunu da yineledi. 

Osmanlıca eğitime gönül veren herkesi sayfalarına bekleyen Osmanlıca Tarih Edebiyat grup kurucusu Şık, hususen gençlerimizin sanal alemde gezerken bu tür faaliyetlere dahil olmaları arzu ettiklerini de sözlerine ilave etti. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum