Facebook Twitter Gibi Olacak

Facebook Twitter Gibi Olacak

Sürekli bir yenilikle karşımıza çıkan Facebook, şimdi de Twitter’a benzer özelliklere sahip olacak.

Facebook en popüler sosyal medya platformu ve Twitter da onu takip ediyor. İyi sosyal medya ağının da çok sayıda aktif kullanıcısı var. Geçtiğimiz günlerde tasarımındaki değişikliklerle karşımıza çıkan Facebook, şimdi de Twitter'a benzer bir özelliğe sahip olacağı iddiası ile karşımıza çıkıyor. Twitter'daki hashtag özelliği artık Facebook'ta da yer alacak. Bilindiği gibi hashtag ‘#' ile başlayan ve bir konudaki konuşmaların kolayca bulunmasını sağlayan sistemdir. Twitter'daki eğilim topik listesi hashtag sayesinde kolayca takip edilmektedir. Şimdi bu uygulama Facebook'ta da karşımıza çıkacak. Bakalım Facebook kullanıcıları bu durumdan memnun olacak mı?

Hashtag, Twitter ile artık bütünleşen bir sistem. Hayatımıza bu sosyal ağa ile girdi ve onun sayesinde ünlü oldu diyebiliriz. Şimdi Facebook ile bu ününe ün katmaya hazırlanıyor. Twitter'daki gündem maddelerini, bir konu hakkında yazılanlara kolayca ulaşmayı sağlayan bu sistem, Facebook kullanıcılarına da aynı ayrıcalığı yaşatacak. Artık Facebook'daki popüler temaları daha kolay inceleme şansı bulabilir, gündem maddelerine hashtag sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz.

Facebook'ta etiketleme yolu ile hashtag benzeri bir sistem gerçekleşebiliyor, ancak bu sadece belirli kişiler için geçerli oluyor. Sadece etiketlenen insanlar neler olduğundan haberdar oluyor. Hashtag sayesinde konu hakkında bir bütünlük sağlamak mümkün olacak. Bu sistemin ne zaman hayat bulacağı bilinmiyor. Ancak Facebook sürekli karşımıza farklı bir yenilikle çıkmaya başladı. "Facebook'tan sıkıldık!" düşüncesi yerleşmeye başlamışken, yeniden keyifli bir kullanım sağlayabilmek için bu uygulamaya hızlı br geçiş yapılabilir. Facebook'a hashtag gelecek mi, gelirse neler olacak hep beraber göreceğiz.

Stargundem