Facebook telefonların şarjını yüzde 20 harcıyor!

Facebook telefonların şarjını yüzde 20 harcıyor!

Facebook'un Android platformu için tasarlanan mobil uygulamasının bataryayı kısa sürede tükettiği ortaya çıktı. Facebook ve Messenger uygulamalarının kaldırıldığı akıllı telefonlar, yüzde 15 daha performanslı çalışıyor ve batarya süresi yüzde 20 uzuyor.

Akıllı telefon kullanıcılarının günlük hayatta en çok şikayetçi olduğu konuların başında şarj sorunu geliyor. Çoğu kişi telefonunu tam dolu batarya ile bir gün kullanamıyor, ikinci kez şarj etme ihtiyacı duyuyor.

Bataryanın hızlı tükenmesinin belli başlı sebepleri var elbette. Örnek olarak telefonun yazılımı, bataryası, ekran parlaklığı tercihleri ve mobil veri kullanımı gibi faktörler batarya tüketimini etkiliyor.

İşin bir başka boyutu ise uygulamalar. Kimi uygulamalar arka planda o kadar çok RAM tüketimi yapıyor ki, telefonu oldukça yoruyor ve haliyle bataryanın erken tükenmesine neden oluyor.

Konuyla alakalı Russell Holly isimli Android bloggerı bir çalışma yapmış. Tech World Zone'da yer alan bu çalışmada test aracı olarak LG G4 kullanılmış. Söz konusu telefonda Facebook ve Facebook Messenger uygulamaları kaldırıldıktan sonra, diğer mobil uygulamaların yüzde 15 daha hızlı çalıştığı tespit ediliyor. 15 farklı uygulama test ediliyor ve ortalama olarak bu uygulamalar Facebook kaldırıldıktan sonra daha hızlı çalışıyor.

Sonrasında Nexus 6P test edilmeye başlıyor. İkinci testte ise Facebook olmadan telefonun batarya performansının nasıl olacağı irdeleniyor. 1 hafta boyunca yapılan testte Facebook yerine alternatif olarak Metal ismi verilen uygulama kullanılıyor ve telefonun yüzde 20 oranında daha başarılı batarya performansı sunduğu gözleniyor. Üstelik Metal uygulamasının, Facebook'un yaptığı her şeyi yapabilme yeteneğine sahip olduğu vurgulanıyor. Bu vesileyle telefonu fazlasıyla yoran Facebook mobil uygulamasının kullanılmasının mantıksız olduğu ifade ediliyor.

Facebook'un Android uygulamasının her güncellemeyle iyileştirildiğini biliyoruz. Her güncellemede Facebook uygulamasının performansı arttırılıyor, yeni özellikler ekleniyor fakat buna rağmen Google Play'de Facebook uygulamasının kullanıcılar tarafından belirlenen puanı düşük. Bu düşük puanların, uygulamanın, telefonun performansını olumsuz anlamda etkilediği için verildiği öngörülüyor.
 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.