Facebook, gözaltına alınan Filistinli işçiden özür diledi

Facebook, gözaltına alınan Filistinli işçiden özür diledi

Facebook’un çeviri sistemi nedeniyle Filistinli bir inşaat işçisi gözaltına alınmıştı

Filistinli bir inşaat işçisi, Facebook'ta bir buldozerin yanında çay içerken çekilen fotoğrafını 'Herkese günaydın' notuyla paylaşmıştı.

Facebook’un yapay zekası Arap harfleriyle yazılan paylaşımı, İbranice'ye 'Onlara zarar verin' olarak çevirdi. Sonrasında Filistinli inşaat işçisi bu yanlış çeviriden ötürü İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan yanlış fark edilince Filistinli işçi serbest bırakıldı.

Filistinli bir inşaat işçisi, 'Herkese günaydın' notuyla paylaştığı bu fotoğrafını daha sonradan kaldırdı.
Yaşanan tüm bu yanlışlıklar nedeniyle bir kişinin gözaltına alınmasına sebep olan Facebook sorunu araştırdığını açıkladı. Facebook’un dil teknolojileri grubundan bir mühendis verdiği röportajda çeviri kapasitesinin yeni gelişmeye başladığını belirtti. Aynı mühendis bu konuyla ilgili olarak, “Maalesef çeviri sistemlerimiz geçtiğimiz hafta bu şahsın yayınladığı şeyi yanlış tercüme etmiş. Kendisinden ve ailesinden bu nedenle, verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz” dedi.

Facebook’un çeviri sistemleri bütünüyle yapay zeka tabanlı olarak çalışıyor ve günlük ortalama 4.5 milyar çeviri yapılıyor. Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.