F.Gülen'in kuzeni: Said Nursi'nin peşinden gidenler İsmet Paşa'nın arkasından konuşuyor

F.Gülen'in kuzeni: Said Nursi'nin peşinden gidenler İsmet Paşa'nın arkasından konuşuyor

F.Gülen'in FETÖ'den tutuklu kuzeni mahkemede İnönü'yü övdü Nur talebelerini suçladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "FETÖ Çatı Davası"nın son celsesinde Fetullah Gülen'in kuzeni Kazım Avcı esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yaptı.

Avcı, savunmasında İsmet İnönü güzellemesi yaparken Nur talebelerini de suçladı. İnönü'nün camileri depo yapmasını savunan Avcı, "Ben de olsam Ulu Camiyi o gün depo olarak kullanırdım" dedi ve kledi: "Said Nursi'nin peşinden gidenler İsmet Paşa'nın arkasından konuşuyor."

Odatv'nin haberine göre hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Avcı, 2.5 senedir tutuklu olmasının tek sebebinin Fetullah Gülen'le akrabalığı olduğunu öne sürerek, "Bunun dışındaki iddialar sağdan soldan toplama, tutarsız iddialardır" dedi. Bu milleti karıştırmak ve ülkeyi işgal etmek isteyenler olduğunu belirten Avcı, şöyle konuştu:

İsmet İnönü'nün camileri kapatmasına övgü, Nur talebelerine eleştiri

"Burada olmamın sebebi budur. Kazım Avcı gibi bir vatandaşın burada yargılanması kumpastan başka bir şey değildir. İsmet Paşa bu ülkeyi 2. Cihan Savaşı'na sokmadı. Hiçbir iyiliği olmasa, bu hizmeti yeter. Evet ekmek karneyle verildi, evet camiler depo oldu, doğru. Ama 'camiler ahır yapıldı' diyenler yalan söylüyor. Ben Erzurum'da şahidim, Ulu Camii depo yapıldı. Ben de olsam o gün depo olarak kullanırdım. Said-i Nursi'nin peşinden gidenler İsmet Paşa'nın arkasından konuşuyor. Savaşa girmek, Türk insanını doğratmak demektir. Zaman gazetesi 1 Mart tezkeresinin geçmesini istiyordu. Ben ise karşıydım. Meclis'e gidip, söyleyeceklerimi söyledim."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum