Ezidiler'e doktor desteği

Ezidiler'e doktor desteği

Eylül ayında IŞİD terör örgütünün Kobani saldırısı sonrası Türkiye'ye gelen 20 bin Ezidi'nin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları ve Avrupa Birliği ortaklığında hayata geçirilecek olan projede Kobani saldırısından sonra Türkiye'ye sığınan Şırnak'taki Ezidiler için barınma, gıda, psikososyal sağlık hizmeti sunulacak. Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Kerem Kınık, projenin iki hafta içinde hayata geçirileceğini ve bu hizmetin altı aylık bir süreci kapsayacağını söyledi. Yardım süresinin IŞİD politikasının gidişatına göre uzatılması planlanıyor.
 
12 MİLYON DOLARLIK İLAÇ BAĞIŞI
 
Sadece Ezidiler için değil, Irak'ın içindeki Türkmenlere yönelik faaliyetlerin de devam ettiğine dikkat çeken Kınık 'Kuzey Suriye hattında Türkmenlerin olduğu bölgede çatışmadan dolayı çok fazla insan kan kaybından vefat etti. Bunlara yönelik kan durdurucu tabletler sevk edeceğiz. Suriye içine 12 milyon dolarlık ilaç gönderdik' ifadelerini kullandı. Yeryüzü Doktorları savaş altındaki insanlara yardım eli uzatmanın yanında onlara eğitim imkanı da sunuyor.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.