Ezher Üniversitesi yurtları boşaltıyor

Ezher Üniversitesi yurtları boşaltıyor

Mısır'da Ezher Üniversitesi'nin, kız ve erkek öğrenci yurtlarını boşaltma yönünde aldığı kararı bu akşam uygulamaya geçireceği bildirildi.

Ezher Üniversitesi'ne bağlı kaynaklardan alınan bilgiye göre, geçen salı günü kız ve erkek öğrenci yurtlarının boşaltılması yönünde alınan kararın bugün uygulanacağı ve yurtlarda akşam itibariyle elektrik ve suyun kesileceği kaydedildi.

Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Muhammed Atıf, öğrencilerin yurdu sorun çıkarmadan boşaltacağını ancak yurtların boşaltılmasının öğrenci hareketinin duracağı anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Yurtların boşaltılma işleminin öğrencilerin istekleri dışında gerçekleştiğini söyleyen Atıf, üniversite yönetiminin yine kendi özel çıkarlarına göre hareket ettiğini, bundan etkilenenlerin de yine öğrenciler olduğunu kaydetti.

Atıf, yurt çevresinde aşırı güvenlik konuşlandırılması nedeniyle, öğrencilerin yurdu kendilerine yönelik bir yeni kıyıma engel olmak amacıyla boşaltacaklarını ifade ederek tüm özgürlükler ve haklar geri dönene dek hareketlerinin kesinlikle durmayacağının altını çizdi.

Ezher Üniversitesi çevresinde güvenlikten sorumlu bir grup polise 19 Mayıs'ta yapılan silahlı saldırı sonucu 3 polis hayatını kaybetmiş, 9 polis yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.