Ezher Şeyhi'nden Patrik'e yeni yıl mesajı

Ezher Şeyhi'nden Patrik'e yeni yıl mesajı

Mısır'da Patrik 2. Tovadros'a yeni yıl mesajı gönderen Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Ezher'in ''dini radikalizm'' ile mücadele için yeni bir uydu kanalı açacağını belirtti.

Mısır'daki Kıpti Ortodoks Kilisesi'nin patriği 2. Tovadros'un yeni yılını kutlamak amacıyla beraberindeki heyetle Kahire'deki Aziz Mark Katedrali'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Tayyib, Ezher'in ''dini radikalizm'' ile mücadele için uydu kanalı açacağını ifade etti.

Mısır'ın tarihi boyunca ''dini radikalizm''e şahit olmadığını ifade eden Tayyib, Mısır'daki Müslümanları ve Hristiyanları temsil eden ''Aile Evi'' hareketinin çalışmalarını yoğunlaştırmasını istedi.

Patrik 2. Tovadros ise Ezher'in açmasını planladığı kanalın ülkeyi bölen radikalizmle mücadele için gerekli olduğunu kaydederek, ''Ülkenin ortasından akan Nil Nehri, bize itidali öğretti. Mısırlının yapısı itidal üzerine kuruludur'' dedi.
Ezher Şeyhi ile üçüncü kez görüştüğünün altını çizen Tovadros, Tayyib'in, fikirlerinden, sakinliğinden ve ılımlı görüşlerinden memnuniyet duyduğunu, Ezher'in tarih boyunca merhamet ve dengeyi simgelediğini vurguladı.

Mısır'daki kiliseleri ve Ezher'i bünyesinde barındıran ''Aile Evi'' hareketi, 2011 yılında 25 Hristiyan'ın kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından öldürülmesinin ardından, Müslüman ve Hristiyanlar tarafından etnik çatışmaları önlemek amacıyla kuruldu.

Haber7