Ezanın yasaklandığı gün temeli atıldı

Ezanın yasaklandığı gün temeli atıldı

İHH, kuşatma altındaki Filistin’e bir eser daha kazandırdı. Gazze’de açılışı yapılan camiye, bir Osmanlı askeri olan Mescid-i Aksa muhafızı Onbaşı Hasan’ın ismi verildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Gazze’de kısa bir süre içerisinde inşa edilen Onbaşı Hasan Camii. Mescid-i Aksa muhafızı ve aynı zamanda Osmanlı askeri olan Onbaşı Hasan’ın isminin yaşatıldığı bin kişilik cami Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

EZANI YASAKLADIKLARI GÜN TEMELİNİ ATTIK

İHH Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya, cami açılışında yaptığı konuşmada, hizmetin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek camide ibadet devam ettiği sürece emeği geçenlerin sevaptan hissedar olacaklarını belirtti.

ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK HİZMET

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 9 senedir Gazze’de bizzat hizmet vermeye çalışıyoruz. Son halifelerden Sultan 2. Abdülhamit Han’ın temsilcisinin adını taşımasından dolayı buradaki hizmetlerimizin en büyüğü Onbaşı Hasan Camii oldu. Siyonist İsrail’e de seslenmek istiyorum: Siz mescitlerde ezanı yasakladığınız gün biz burada bu caminin temelini attık. Rabbime dua ediyorum ki, inşallah günün birinde işgal altında bulunan Kudüs’te ve Filistin’in en ücra topraklarında bu mescitleri açacağız."


Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.