Ezanı yasaklamaya karşı İlahi ceza mı? İsrail 4 gündür yanıyor!

Ezanı yasaklamaya karşı İlahi ceza mı? İsrail 4 gündür yanıyor!

Ezanı "gürültü kirliliği" oluşturduğu iddiasıyla yasaklamaya kalkan İsrail, 4 gündür yanıyor. Herkes "Ezanı yasaklamaya kalkan İsrail'e İlahi ceza mı" sorusunu soruyor

İsrail'in en büyük üçüncü kenti Hayfa'da 80 bin kişi yangınlar yüzünden evlerini terk etmek durumunda kaldı. İsrail güvenlik güçleri, iki aydır süren kuraklığın ardından gelen yangınlar ile ilgili olarak kundaklama şüphesiyle 12 kişiyi gözaltına aldı. İsrail yetkilileri yangınların tamamen söndürülmesinin birkaç gün alabileceğini söyledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Kundaklama nedeniyle çıkan her yangın terör eylemidir" dedi. BBC'ye göre yangınlar sonucu şu ana dek ölen ya da yaralanan olmasa da, duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alınanlar oldu.

Filistinli itfayeciler yangını söndürmeye çalışıyorlar

Filistin Sivil Savunma İdaresi de İsrail'e yangınların söndürülmesi için yardım etti. Sağcı Şas Partisi'nden Eğitim Bakanı Naftali Bennett çıkan yangınlardan Filistinli Arapları sorumlu tuttu.

İsrail'de en son 2010 yılında yaşanan büyük yangında 42 kişi hayatını kaybetmişti.

Haaretz gazetesinin haberine göre Türkiye, Filistin, Rusya, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan ve Kıbrıs, yangınların söndürülmesi için İsrail'e 10 uçak gönderdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum