Ezanı yasakladılar bir de çözüm ürettiler: Namaza Whatsapp'tan çağırın!

Ezanı yasakladılar bir de çözüm ürettiler: Namaza Whatsapp'tan çağırın!

Ezanların susturulması yönünde karar alan hadsizler bir de utanmadan çözüm sundular...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Gana'nın Başkenti Akra'da camiler üzerinde baskı günden güne artıyor. Bütün ibadethaneler üzerine devam eden tartışmada yetkililer ülkedeki cami ve kiliselerin gürültü kirliliğine neden olduğunu düşünüyor.

Gürültü kirliliğiymiş!

Fakat tartışmada bir süre sonra kiliseler devre dışı bırakılarak, günde 5 vakit ezan okunan camilere yönelindi. Akra'daki belediye yetkilileri, gürültü kirliliğine neden olduğunu iddia ettikleri ezanların susturulması yönünde karar alacak. Bununla kalmayan yasakçılar bir de kendilerince çözüm sundular.

Tartışma Gana'nın Çevre Bakanı Kwabena Frimpong-Boateng tarafından başlatıldı. Boateng; "Ezanların gürültü kirliliği yaptığı çok açık. Eğer mesele insanları ibadete davet etmek ise, bu pek çok yolla yapılabilir" dedi.

'Ezanla değil Whatssap'la namaza çağırın' hadsizliği!

Gana'da düşünülen ilk plan ezanların yerine Whatsapp üzerinden veya metin mesajı ile imamın telefonu üzerinden Müslümanları ibadete çağırmak. Hükümet, böyle bir değişikliğin aşırı gürültünün azalmasına katkıda bulunacağından ümitli olduklarını söylüyor.

Açıkça İslam düşmanlığı

Planların ortaya çıkması ile birlikte Gana Müslümanlarının rahatsızlığı da başladı. Pek çok Müslüman böyle bir şeyin açıkça İslam düşmanlığı olduğunu söylüyor. Fadama topluluğu cami imamı Şeyh Usan Ahmed, uygulamanın Müslümanların özgürlüğünü kısıtlamak olduğunu söylüyor.

DW'ye konuşan Müslüman vatandaşlar da öneriyi reddetti. Ortada olan bir başka sorun ise, tüm insanların Whatsapp veya cep telefonu kullanmak zorunda olmadığı. Gana'da cep telefonu kullanım oranı bir hayli düşük. Özellikle Müslüman yaşlı nüfus içinde telefon sahibi olmayan pek çok insan var. Bu insanların çoğu halen ezan sesine göre camiye yetişiyor.

Hristiyan liderden Müslümanlara destek

The National Online Eng'in haberine göre bölge Hristiyanlarının lideri Nora Nsiah, “Müslümanların şafak vaktinde uyanıp megafonlarını kullanarak ibadet etmeye çağrılmalarında yanlış bir şey bulamıyorum, çünkü onlar gibi megafon kullanan Hıristiyan kiliselerimiz var ve onlar da şafak vaktinde ibadete davet ediyorlar” ifadeleri ile Müslümanlara destek verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum