Ezan yasağının altında Netenyahu'nun oğlu çıktı

Ezan yasağının altında Netenyahu'nun oğlu çıktı

Netanyahu'nun ezan yasağı ısrarının nedeni ortaya çıktı

İsrail Parlamentosu’ndaki (Knesset) Arap asıllı Milletvekili Taleb Ebu Arar, yaptığı açıklamada “Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, ezanın hoparlörlerden yasaklanması ile ilgili yasa tasarısının genel kurula getirilmesinde ısrarcı olmasının asıl nedeni oğlu Yair’i rahatsız ettiği içindir.” dedi.

Ezan ile ilgili yasa tasarısının yarın yeniden genel kurulda oylamaya sunulacağını belirten Ebu Arar, “İsrail Hükümeti, ezan yasasını Knesset’ten geçirmeyi planlıyor.” dedi.

Ebu Arar, “Ezan yasasının genel kuruldan geçmesinin engellenmesi bağlamında sarf ettiğimiz emeğimiz boşa gitmez, başaracağımızı umuyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, İsrail Devleti’ne bağlı Müslümanlara ait Yüksek Şeriat Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, “Şer’i kadılar, ezanın yasaklanmasıyla ile ilgili yasa tasarısına tamamen karşıdır.” ifadelerine yer verildi.

İsrail'de 'ezan yasağı' tasarısının oylaması ertelendi

İsrail parlamentosu Knesset'te, ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısıyla ilgili bugün yapılması beklenen oylama ertelendi.

Knesset'teki Arap asıllı milletvekili Mesud Ganayim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bugün yapılacağı duyurulan oylamanın pazartesiye ertelendiğini belirtti. Arap milletvekilleri olarak tasarıya karşı pozisyonlarının değişmediğini ifade eden Ganayim, oylamanın ertelenme nedenine dair bilgi vermedi.

Arap asıllı bir diğer milletvekili Cemal Zahalka ise "Sağcı İsraillilerin ezana karşı olmasının sebebi ses seviyesinin yüksekliği falan değil, bizatihi onun içeriğidir. Çünkü ezan bu ülkenin kimliğidir. Onlar bu içerikten rahatsız oluyorlar. Bundan rahatsız olanlara tavsiyemiz ezanı duymayacakları kadar uzağa gitmeleridir." diye konuştu.

Tasarının kanunlaşması halinde ülkedeki Müslümanların buna uymayacağını belirten Zahalka, bu yasağın insan hakları ve din hürriyetinin ihlali anlamına geleceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.