Ezan Türkçeydi ama bize yabancıydı

Ezan Türkçeydi ama bize yabancıydı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adıyaman'da İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından TPAO Kültür Merkezinde düzenlenen 10. İmam Hatipliler Kurultayı'nda, yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının milli irade açısından önemini vurguladı.

1950’lerde filizlenen ve fidan haline gelmeye başlayan İmam Hatiplilerin 28 Şubat'ta budanmak ve kesilmek istendiğine dikkati çeken Akdoğan, budanmak istenen fidanların şuanda ulu bir çınara dönüşmüş durumda olduğunu ve bu çınarın daha da büyüyeceğine inandığını kaydetti.

O dönemde ezanın Türkçe okunduğunu ve Kur'an-ı Kerim'in öğretilmesi ve öğrenilmesinin yasaklandığını vurgulayan Akdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Ezan Türkçeydi ama bize yabancıydı. Bu millete, bu topraklara, alemi İslam’a ve İslam’ın kendisine yabancıydı. Arkasından Kur'an-ı Kerim öğrenilmesi ve öğretilmesi yasaklandı. Çok engellemeler oldu.  Din dersine müdahale oldu. O dönemi yaşayanlar gayet iyi bilir. Kur'an kurslarının üzerine nasıl gidildiğini iyi bilir. Cami mahyalarında bile rejimin propagandası yapılıyor, "var ol İnönü" gibi mahyalarla milli şefe selam çakılıyordu. Tek tip insan üretilmek istenen bir dönemde İmam Hatiplilerin üzerine yürünmesi çok büyük anlam ifade ediyordu. Diğer bir benzer dönemi 28 Şubat'ta hepimiz yaşadık. İmam Hatiplilerin üzerine nasıl gidildiğini gördük. Kat sayı meselesi çıkarıldı, başörtüsü zulmü yaşandı. Bütün grupların, cemaatlerin üzerinden silindir gibi geçen ceberut, baskıcı, zalimane bir dönem yaşadık."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.