Ezan okuyan imama engel olanlara FETÖ davası

Ezan okuyan imama engel olanlara FETÖ davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ezan ve sela okuyan imamın üzerine yürüyerek engel olmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan 2 şüpheli hakkında "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dava açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, ezan ve sela okuyan Küçükçekmece'deki Gültepe Cami imamının üzerine yürüdüğü ve hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 2 şüpheli hakkında "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçlarından 6,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, 2 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, cami imamı ''mağdur'' sıfatıyla, imama karşı eylemde bulunan tutuklular K.G ve N.Y şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgilere yer verilen iddianamede, Diyanet işleri Başkanlığınca tüm müftülüklere ve imamlara, darbe girişimine karşı halkın bilinçlendirilmesi ve tavır alınmasına yönelik talimatların gönderildiği, bu talimatlar doğrultusunda tüm ülkedeki camilerde ezan, sela ile bildirilerin okunduğu vurgulandı.

İstanbul Küçükçekmece'de İstasyon Mahallesi'nde bulunan Gültepe Camisi imamının da talimatlar gereği camide ezan, sela ve bildiriyi okuduğu aktarılan iddianamede, imamın camiden çıktığı sırada dış kapıda şüpheliler K.G ve N.Y tarafından önünün kesilerek üzerine yüründüğü, şüpheli N.Y'nin mağdur imama ''Ne ezanı, bu iş bitmiştir. Cumhurbaşkanı alınmıştır.'' diye bağırdığı belirtildi.

Bu sırada orada bulunan mahalle sakinlerinden S.L ve R.A'ın şüphelilerin mağdur imama zarar vermesini engellemek için araya girdikleri ve imama evine gitmesini söyledikleri aktarılan iddianamede, mağdur imamın oradan ayrıldığı sırada şüpheli K.G'in sinkaf ederek bağırdığı ifade edildi.

''Örgütün amacına yardımcı oldular''

Şüphelilerin, FETÖ ile bağlantıları olduğuna dair delil bulunamadığı aktarılan iddianamede, ''Ancak şüpheliler, darbe girişimini engellemeye çalışan vatandaşların ve kamu görevlilerinin moral ve motivasyonlarını sağlamak ve vatandaşları mücadele etmeye çağırıp darbe girişimini yapan silahlı terör örgütünün direncini kırmaya yönelik yapılan bu faaliyeti engelleyerek, terör örgütünün amacını gerçekleştirmesine yardımcı olma kastıyla hareket ettikleri'' ifade edildi.

Soruşturma kapsamında iki şüphelinin de tutuklandığı anımsatılan iddianamede, şüphelilerin eylemlerine uyan, ''Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''Cebir ve tehditle kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek'' suçlarını işlediği belirtilerek, bu suçlardan ayrı ayrı 5,5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamede, ayrıca şüpheli K.G hakkında ''Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret etmek'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası da talep edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, hazırladığı iddianameyi, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne karar vererek, ilk duruşmanın 22 Kasım'da yapılmasına karar verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.