Ezan okumada birinci olunca Kabe'yi ziyarete hak kazandı

Ezan okumada birinci olunca Kabe'yi ziyarete hak kazandı

Mekke'de düzenlenen "Uluslararası Engelliler Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'nda" birinci olan görme engelli Şen, yarım saatlik Kabe-i Şerif ziyaretiyle ödüllendirildi.

Ferhat Barulay'ın haberi:

Doğuştan görme engelli Kasım Şen (28), yaptığı açıklamada, uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Ezan okumada, Türkiye birinciliği bulunduğunu, Mekke ve Riyat'taki yarışmalarda ezan okumada dünya birincisi, Kur'an-ı Kerim okumada dünya dördüncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Şen, "Bu, anlatılmaz bir duygu. Sonuçta Allah yolunda çaba sarf ediyorsunuz. Belli bir zamandan sonra bu çabanızın karşılığını alıyorsunuz" dedi.

Umre'ye ilk kez gittiği 2009'da tanıştığı Mescid-i Nebevi'nin imamı Saad Al-Ghamidi'nin telkini ile yarışmalara katılmaya başladığını anlatan Şen, Al-Ghamidi'nin verdiği öz güvenle başarıya ulaştığını söyledi.

Al-Ghamidi'nin hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'i sakladığını kaydeden Şen, şunları ifade etti:

"O imam, Kur'an-ı Kerim'i hediye ettiği vakit, 'Bana buraya çok şey girer ama buradan hiçbir eşya dışarı çıkmaz. Bu, sana Peygamber Efendimizin hediyesidir, kıymetini bil' demişti. Ben de o günden beri bu Kur'an-ı Kerim'i saklarım. Bu, Mescid-i Nebevi'nin kayıtlarında da mevcuttur. Mekke'de ezan okumada birincilik elde ettikten sonra ödül olarak iki seçenek sunuldu. Birincisi, 'cuma vaktinde Kabe'de ya müezzinlik yapacaksın ya da Kabe'ye gireceksin' dediler. Herkese nasip olmadığını düşünerek Kabe'ye girdim. Allah'ın evinde bulunmak ayrı bir duyguydu. Yarım saat Rabbimle baş başa kaldık, Elhamdülillah."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.