Ezan kursu, törenle sona erdi

Ezan kursu, törenle sona erdi

Sinop İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu' muhteşem bir belge töreni ile sona erdi. 2014

yılı Din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından 12.05.-13.06.2014 tarihleri arasında " Ezanı Güzel Okuma Kursu" düzenlendi.

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen ve 100 saat olacak şekilde planlanan ve 5 hafta süren, Samsun İlkadım Merkez Büyük Camii İmam-Hatibi ve aynı zamanda Rehber Öğretici olan Hamdi Demirbaş'ın görevlendirildiği kursta kursiyerler; Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında ezan okumayı, ezan ve selada yaygın hataların düzeltilmesi, ses eğitimi, sela ve ezan makamları ve camii musikisinde kullanılan bazı makamları öğrendiler.

Kurs sonunda Alaaddin camiinde kursiyerlerin tertip ettiği bir program düzenlendi. Programda kursiyerler, kursta öğrendikleri makamları ve ilahileri cemaatin huzurunda seslendirip çifte ezan okudular.

Kursiyerler ise Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursunun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Kursiyerler tarafından rehber öğretici Hamdi Demirbaş'a Sinop'un simgesi kotra hediye edilmesinin ardından program çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.