Eyüp'te 'Necip Fazıl Günleri'

Eyüp'te 'Necip Fazıl Günleri'

Eyüp Belediyesi, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin iş birliğiyle 2-6 Mayıs'ta Eyüp'te "Necip Fazıl Günleri" düzenlenecek.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü, yeni neslin Necip Fazıl Kısakürek gibi medeniyeti inşa eden şahısların fikirlerinden uzak ortamlarda büyüdüğünü belirtti.

"Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biri" olarak tanımladığı Necip Fazıl'ın, hayatı boyunca gençliğin bu toprakların değerleriyle barışık yetişmesi için mücadele ettiğini anlatan Öğütcü, bu çalışmalarının da meyvelerini verdiğini, bugün ülke yönetimde, akademik çevrede kısacası her sahadaki söz sahibi kişilerin Necip Fazıl'ın eğitiminden nasibini aldığını kaydetti.

Öğütcü, Eyüp'te 2-6 Mayıs'ta düzenlenecek "Necip Fazıl Günleri" etkinliğinde ustayı sağlığında tanımış Mustafa Yazgan, Üstün İnanç, Mehmet Doğan, Osman Akkuşak'ın hatıralarını öğretmen ve öğrencilerle paylaşacağını söyledi.

"Gençlerin zihin ve gönüllerinde bir Necip Fazıl sayfası açmak istiyoruz"

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da Necip Fazıl Kısakürek'i yeni nesillere tanıtmanın, anlatmanın önemli bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, "Yapacağımız etkinliklerle gençlerin zihin ve gönüllerinde bir Necip Fazıl sayfası açmak istiyoruz. Necip Fazıl'ı tanıtmak büyük bir mirası hatırlatmak demektir. 60 yıl şiir yazan, fikir üreten, eser veren üstad, şiir dışında eser vermeseydi de dünya çapında bir insan olarak anılırdı." dedi.

Bıyıklı, Necip Fazıl'ın şiir türünün dışında da eserler verdiğine değinerek, "Büyük şiir ve büyük tefekkür, onda atbaşı gider. Şiiri tefekkürünü mayalarken, tefekkürü şiirini besler. Şiir ve tefekkür alanında derinliğine ve genişliğine, muhteşem bir yapı kurmuştur." diye konuştu.

Etkinlikler, 2 Mayıs'ta Necip Fazıl Kısakürek'in Eyüp Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek anmayla başlayacak, Eyüp Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek açılış programıyla devam edecek.

Açılış programında Mustafa Yazgan, Üstün İnanç, Osman Akkuşak, Mehmet Doğan konuşacak.Etkinlikte konuşmaların yanı sıra şiir ve müzik dinletisi sunulacak, fotoğraf sergisi açılacak ve belgesel gösterimi yapılacak.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.