Eyüp yeşile bürünecek

Eyüp yeşile bürünecek

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı ve Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Murat Ermeydan ile bir protokol imzaladı.

İmzalanan protokolle artık müteahhitler, peyzaj düzenlemelerini ilgili odada onaylatmak zorunda olacak. Projelerinde peyzaj uygulamalarını tamamlamayan müteahhitler ruhsat alamayacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaptığı projeler ve uygulamaya koyduğu çalışmalarda çevreye de önem veriyor. Bu kapsamda atılan adımlara bir yenisini daha ekleyen Başkan Aydın, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı ve Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Murat Ermeydan ile bir protokol imzaladı. İmzalanan protokolle artık müteahhitler, peyzaj düzenlemelerini de ilgili odada onaylatmak zorunda kalacak. Projelerinde peyzaj uygulamalarını tamamlamayan müteahhitler ruhsat alamayacak.

Eyüp Belediye Meclisinden konuyla ilgili Başkan Remzi Aydın’a protokol imza yetkisi verildi. Bunun üzerine Başkan Aydın, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ermeydan ile bir protokol imzaladı. Buna göre, artık müteahhitler ruhsat alabilmek için çevre düzenlemesi ile ilgili projelerini Peyzaj Mimarları Odasına onaylatmak zorunda. Böylece Eyüp'ün daha yeşil bir çevreye bürünmesi sağlanacak ve çevre düzenlemesi konusunda önemli bir adım atılmış olacak. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de müteahhitlerle ilgili dosya hazırladı. Artık her müteahhidin geçmişte yaptığı işlerle ilgili bir veri bankası oluşturuyor. Örneğin Rami’de çevreye gerekli özeni göstermeyen müteahhidin Göktürk’te yeni bir iş yapmasına müsaade edilmeyecek. Eyüp’teki algının değişmesinin hedeflendiği proje ile yaptığı çalışmaların ardından kötü görüntü bırakan firmaların da önüne geçilmiş olacak. Peyzajların ilgili odaya onaylatılması ve uygulamasının tamamlanması ile birlikte ruhsatın verileceğini kaydeden yetkililer, böylece Eyüp’ün çehresinin değişeceğini ve çevreci bir kimliğe kavuşulacağını belirtiyor.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde yapılacak inşaatlara bu şartı getirdiklerini belirterek "Eyüp’ün yeşiline sahip çıkmanın yanı sıra yeni yeşil alan oluşturmak yine bizim görevimiz. Bu durumda müteahhitlerimiz artık peyzaj projelerini de Peyzaj Mimarları Odası’na onaylatarak bize getirmek durumundalar” dedi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.