Eyüp Sultan'da 4 yıllık hasret bitti

Eyüp Sultan'da 4 yıllık hasret bitti

Eyüp Sultan Türbesi, 4 yıl süren titiz bir restorasyon sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle ziyarete açıldı

Eyüp Sultan Türbesi, yaklaşık 4 yıl süren restorasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle dün, ramazan ayının ilk cuma günü yeniden ziyarete açıldı. Türbenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyon çalışmalarında emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür etti. 

"TARİHİMİZ GÜÇ KAYNAĞIMIZDIR" 
Erdoğan, restorasyon esnasında içerisini gezdiğinde maalesef çok ciddi sıkıntıların yaşandığını gördüğünü belirterek, "Çalınan çinilerden tutunuz da tabanda yapılan tahribata kadar hakikaten üzüntü vericiydi. İnanıyorum ki dünyadaki tüm inananlar ziyarete geldiği zaman Eyüp Sultan Camisi ve türbenin çok daha farklı hale geldiğini görmüş olacak" diye konuştu. Sadece İstanbul'da 100'ü aşkın tarihi eseri ihya ettiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ihya çalışmaları devam ediyor. Çünkü tarihinden kopuk milletlerin, kültüründen kopuk milletlerin geleceği inşa etmeleri mümkün değil. Tarihimiz bizim güç kaynağımızdır. O Eyüp Sultan Hazretleri ki 90 yaşında İstanbul'un fethi için yolculuğa çıkmış. O ki peygamberimizi evinde misafir etmiş bir sahabi. Öyle bir insana hakikaten ülkemizde ev sahipliği yapmak, onu misafir etmek de bu millete nasip oldu. İnşallah bu ramazan bizim için yeni bir değişim, dönüşüme de vesile olsun diyorum." 

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.