Eyüp Sultan Camisi, Ramazan'da Kabe gibi kokacak

Eyüp Sultan Camisi, Ramazan'da Kabe gibi kokacak

Eyüp Belediyesinin başlattığı uygulama kapsamında, ramazan boyunca Eyüp Sultan Camisi'nin iç ve dış avlusu gül suyuyla yıkanacak

Belediye, binlerce kişinin ziyaret ettiği Eyüp Sultan Camisi ve çevresi için ramazana özel önlemler aldı. Kabe'de kullanılan kokunun aynısı ramazan boyunca caminin içine sıkılacak. Ayrıca, caminin avlusu ve çevresi de her gün gül suyuyla temizlenecek. Uygulamaya bugün başlandı.

"Caminin iç ve dış avlusu her gün gül suyuyla yıkanacak"

Çalışmayı takip eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eyüp Sultan Camisi'nin özellikle ramazanda her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Bu nedenle ramazana özel olarak hazırlandıklarını anlatan Aydın, "Bu yoğunluk için hazırlıklarımızı en üst seviyede yapıyoruz. Ramazan için de hazırlıklarımız sürüyor. Ramazan boyunca her sabah Eyüp Sultan Camisi'nin iç ve dış avlusu gül suyu ile yıkanacak. Ayrıca, sadece bize özgü bir özellik, Kabe'nin birebir kokusunun aynısını haftada 3 gün olmak üzere camimizin içinde vereceğiz. Vatandaşlarımız her vakit namazını Eyüp Sultan Camisi'nde Kabe'nin kokusuyla kılabilecek." diye konuştu.

Aydın, ayrıca ramazan boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini dile getirerek, "52 noktada mahalle iftarları kuracağız. Yaklaşık 117 bin kişiye de iftar vermeyi planlıyoruz. Zaman zaman Eyüp Sultan'daki etkinliklerimizi sosyal medyadan canlı olarak vermeyi planlıyoruz. Geçmiş yıllarda çok beğenilen çocuk iftarı etkinliğimizi de bu yıl 5 lokasyonda yapacağız." ifadelerini kullandı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.