Eyüp Sultan Anma Etkinliklerinde Sıddık Süleyman da Anıldı

Eyüp Sultan Anma Etkinliklerinde Sıddık Süleyman da Anıldı

Eyüp Sultan’ı anma etkinlikleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Bu sene de Tarihi Mihrişah Valide Sultan Sıbyan Mektebi’nde yapılan Eyüp Sultan’ı anma etkinlikleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti.
 
Bu çerçevede 4 Mayıs Pazar günü emekli binbaşı Asım Yekeler, “İnsani ilişkilerde duyarlılıklar” konulu bir konferans verdi. Konferans Zalpaşa Camii Müezzini Sadullah Yılmaz Bey’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Yusuf Havva öğrencisi ile beraber Salat-ı Ümiye ney sunumunu yaptı. Ardından ünlü halk ozanı Aşık Kurbani deyişleri ile dinleyenlere güzel dakikalar yaşattı.
 
Programın sonunda Sıbyan Mektebi sorumlusu Dr. Mehmet Emin bir konuşma yaptı, Konuşmasında özetle Eyüp Sultan Hazretleri’nin ayak uçunda bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ve ulvi bir manayı yaşatmak için bu etkinliği her sene sürdürdüklerini, mahiyetten çok bu niyetin önemli olduğunu söyledi. Etkinliklerin Pazar günü olan kısmı çay ve helva ikramı ile son buldu.
 
Süleyman Sıddık anıldı
 
Etkinliklerin ikinci ayağı ise 6 Mayıs Salı günü saat 14 te aynı mekânda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, büyük İslam alimi Said Nursi’nin Barla’daki ilk talebelerinden Sıddık Süleyman’ın torunu Süleyman Kervancı, dedesi Sıddık Süleyman’ı anlattı.  Programa Said Nursi’nin ismini verdiği Yusuf Kervancı da katıldı.  
 
Süleyman Kervancı’nın dedesinin hatıralarını anlattığı programın devamında Bediüzzaman için yazılan bir şiir okundu, Ney dinletisi ve Aşık Kurbani’den deyişler ile devam eden program Dr. Mehmet Emin’in konuşması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.