Eymen ve Belkıs Akça'nın yazdığı "Nefs-i Emmâre" kitabı yayınlandı

Eymen ve Belkıs Akça'nın yazdığı "Nefs-i Emmâre" kitabı yayınlandı

Yazar Eymen ve Belkıs Akça çiftinin yeni kitabı "Nefs-i Emmâre" başlığı ile yayınlandı

Harf Yayınları arasında çıkan kitapta Kur'an, hadisler, Risale-i Nur, tasavvuf, bilim, sosyal hayat ve kişisel tecrübelere dayanılarak "Nefs-i Emmare" başlığı altında nefsin karakteri, mahiyeti, temel özellik ve hastalıkları, bunlarla mücadele yöntemleri, problemlerinin çareleri tahkik ve tedkik ediliyor.

Önsöz'de "Nefsin özelliklerine dair her bir bölümün sonunda, bölümde izah edilen hakikatler ile kendimizi ve nefsimizi yüzleştirdik" ifadesine yer veren Eymen-Belkıs Akça'nın sözleri şöyle:

Hak, ebedî kıymettir. Bir şeyi insan için değerli ve özel kılan, insanın onu hak etmesidir. Buna, terim olarak “istihkak” denilir. Her istihkak, içinde insan tarafından sergilenen bir emek, yöneltilen bir irade içerir. Yaşanan göreceli zorluklar, çekilen acılar ve meşakkatler istihkaktaki insanın payını büyüttüğü gibi elde edilen sonucu da daha değerli kılarlar.

Bu manada sonsuz Âhiret hayatı genel mânâsıyla İlâhî bir lütuf, ekstra bir rahmet ve fazl olsa da, başka bir açıdan da insanın hak ettiği bir mükâfât, ecir ve ücrettir. İnsanın ortalama 60 yıllık hayatındaki tahammül edilebilir zorluklar ve sıkıntılar, o ebedî güzellik ve sonsuz nimetin faturası ve bedeli olmaktadırlar.

Sıkıntı ve rahatlık, darlık ve bolluk, acı ve lezzetler ferdî ve sosyal hayatın vazgeçilmez çarkları, dünyayı ve hayatı kıymetli kılan zıtlıklardır. Dünyanın göreceli ve geçici hayatı bu zıtlıkların art arda veyahut beraberce tecelli etmeleri ile işler. Hayat, bu sayede çok yönlü işleyen ve üretim yapan bir fabrika gibi çalışır. Sabır ve şükür, îman ve küfür, ittifak ve nifak gibi tatlı ve acı meyveler verir. Herkes ebedî Cennet ve Cehennemine burada hak kazanır.

Sonsuz hayatın kıymetini idrak etmeye vesile, onu kazanmaya vasıta olan şuurlu ve şuursuz yapıda sayısız zorluklar insanı çevreliyorlar. Bu çalışmamız, bu zorluklardan şuurlu yapıda olan ve her insanın iç dünyasında bir kanun gibi bulunan, “nefs” adlı yönü incelemek amaçlı kaleme alındı. Zorluklar, tembel ve gayretsiz, bedavacı ve hazırcı kişilerin Âhiretini Cehenneme dönüştürür. Buna mukabil çalışkan ve azimli, fedakâr ve basiretli kişilerin Cennetini bile dünyaya çekerler. Çözülmeyecek sorun, aşılmayacak zorluk yoktur diye düşünüyor, “Kimseye kaldıramayacağı bir yük yüklemem” diyen Cenab-ı Hakk’ın hikmet ve şefkatine sığınıyoruz.

Nefsin özelliklerine dair her bir bölümün sonunda, bölümde izah edilen hakikatler ile kendimizi ve nefsimizi yüzleştirdik. “Hakikatle Yüzleşme” adıyla… Bu kitabın, kişisel hayatında kalıcı bir iz bırakmasını isteyen okuyucularımız, kendi nefislerini Hakikatle yüzleştirebilirler.

Kitaptaki muvaffakiyet ve güzellikler Allah’tandır; kitapta şâhid olacağınız her türlü kusur, eksiklik ve hata bizdendir.

Kitap Tredyol sitesinde satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum