Eylül ayının ilk haftası Bediüzzaman haftası olacak

Eylül ayının ilk haftası Bediüzzaman haftası olacak

İnci, eylül ayının ilk haftasının artık Bediüzzaman haftası olarak kutlanacağını ve etkinliklerin tüm yıla yayılacağını ifade etti

Hizan Kaymakamı İnci, bu yıl birincisi düzenlenen "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" programını değerlendirdi.
 
Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Nurs Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek birincisi düzenlenen "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlkleri ve Nurs Mevlidi" programını değerlendirdi.
 
Kaymakam İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda alınan kararlar sonucunda Nurs Platformunun kurumsallaşmasıyla Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri'nin her yıl düzenli olarak yapılacağını söyledi.
 
Hizan'ın geleceğinin Bediüzzaman Said Nursi ile şekilleneceğini belirten İnci, eylül ayının ilk haftasının artık Bediüzzaman haftası olarak kutlanacağını ve yapılacak etkinliklerin tüm yıla yayılacağını ifade etti.
 
Bu kapsamda akademik çalışmalar yapılacağını ve her sivil toplum kuruluşunun eşit temsil edileceğini aktaran İnci, "Programlarda bayanlara yönelik etkinlikler olacak. Nurs Platformu kurumsallaştırılacak. Program her yıl eylül ayının ilk haftası yapılacak. Toplantıda Nurs Platformu'nun kurumsallaştırılması kararı alındı. 2015 yılında ikincisi gerçekleşecek etkinlik, çok daha kapsamlı bir şekilde düzenlenecek" diye konuştu.
 
Programla geniş halk kitlelerine ulaşıldığını dile getiren İnci, şunları kaydetti:
 
"Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri için Bitlis ve Türkiye için yapılmış ilk anma programıydı. İlk program olduğundan dolayı bazı hatalarımız vardı. Doğrularımız da vardı. Özellikler burada bir araya gelmemizin nedeni insanların bu konudaki fikirlerini de almaktı. Gelecek yıllarda yapacağımız program için bir araya gelerek tavsiye ve önerilerini dinledik. Gelecek yıl programın daha anlamlı daha kapsamlı olması adına burada konuştuklarımız kayıt altına alarak daha somut çalışmaları projelere dönüştüreceğiz."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum