Ey zikreden ve namaz kılan kardeş! Ağzından çıkan o kelimeler...

Ey zikreden ve namaz kılan kardeş! Ağzından çıkan o kelimeler...

Günün Risale-i Nur dersi

dunun-risale-dersi.png

Bismillahirrahmanirrahim

Hubâb

Kur’ân-ı Hakîm’in ummanından

خداى بر كرم خود ملك خود دامى خرداز
تو براى تونكه دارد بهاى بى كران داده 1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰۤى اٰلِهِ وَصَحْبِهِ اَجْمَعِينَ 2

İ’lem ey zikreden ve namaz kılan kardeş!

3 اَشْهَدُ اَنْ لاَۤ اِلٰهَ اِلاَّ اللهُ ve 4 مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ ve 5 اَلْحَمْدُ ِللهِ gibi mübarek kelimelerle ilân ettiğin bir hüküm ve iddia ettiğin bir dâvâ ve işhad ettiğin bir itikad, lisanından çıkar çıkmaz, milyonlarca mü’minlerin tasdik ve şehadetlerine iktiran eder. Ve keza, İslâmiyetin hak ve hakikat olduğuna ve hükümlerinin doğru ve sadık olduklarına delâlet eden bütün deliller, şahitler, burhanlar, senin o dâvânın ve itikadının hak olduğuna delâlet ederler.

Ve keza, söylediğin o mübarek ve mukaddes kelâmlara pek büyük yümünler, feyizler ve berekât-ı İlâhiye terettüp eder. Ve keza, cumhur-u mü’minîn ve muvahhidînin o kelimât-ı mübarekeden kalben zevk ettikleri mâ-i hayatı ve şarâb-ı cenneti, sen de o mukaddes maşrabalardan içersin.

1 : Hâlık-ı Kerim, kendi mülkünü senden satın alıyor; Cennet gibi büyük bir fiyat veriyor. Hem o mülkü senin için güzelce muhafaza ediyor, kıymetini yükselttiriyor. Yine sana hem bâkî hem mükemmel bir surette verecektir. bk. Sözler, s. 290. 
2 : Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salât ve selâm Efendimiz Muhammed’e ve onun bütün Âl ve Ashabının üzerine olsun! 
3 : Allah’tan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh bulunmadığını şehadet ederim. 
4 : Muhammed (a.s.m), Allah’ın resulüdür. 
5 : Ezelden ebede kadar her türlü hamd ve şükür ancak Allah’a aittir.

Bediüzzaman Said Nursi
Mesnevi-i Nuriye