Ey Kürtler! Risale-i Nur var! Yakanızı Deccal'e kaptırmayın!

Ey Kürtler! Risale-i Nur var! Yakanızı Deccal'e kaptırmayın!

Bulut: Biz Türkler yakamızı ondan kurtaramaya çalışırken

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yazar Mehmet Ali Bulut, Kürtleri uyararak, "Deccal, Türk milletini muvakkaten de olsa (80 yıl) kendi hizmetlerinde kullandı. Biz yakamızı ondan kurtaramaya çalışırken, siz yakanızı kaptırmayın. Aynı tuzağa siz düşmeyin!" dedi.
 
Yaşananları gelmekte olan güzel günlerin ayak sesleri olarak işittiğini söyleyen Bulut, Haber 7'deki yazısında "Çünkü tefessüh olmadan, kurulu düzenler (kabuk) çürümeden yenisi ortaya çıkmaz. Çok fazla uzak olmayan bir zamanda Allah Batı’nın ve Amerika’nın içine de ateş düşürecek. Hem de düşürmeli. İslam yurtlarını üç yüz yıldır ateşe veren şu mütegallibelere bu kadar fırsat vermesi O’nun Rububiyetine ve İlahlık Saltanatına zıttır. O, kendi mülkünde ‘firavunlara’ ila nihaye fırsat vermez. Bir Musa mutlaka gönderir…  Mazlumları kendi kudreti hakkında şüpheye düşürmez!" dedi.
 
"Ey Kürtler içinizde çok âlim var" diyerek Kürtlere seslenen Bulut, yazısına Risale-i Nur'dan örnek de verdi:
 
"Ey Kürtler, Kur’an’ın rehberliğine razı olmuş çok molla var onları dinleyin. Fitneye düşmeyin! Elinizde Risale-i Nur gibi bir rehber var. Ona kulak verin. Bediuzzaman sizin içinizden çıkma bir mübarektir. Onun ayak izlerine bakın ve yürüyün. Ecnebiler sizi kendi kötü niyetlerine alet etmesinler. 
 
"Deccal, Türk milletini muvakkaten de olsa (80 yıl) kendi hizmetlerinde kullandı. Biz yakamızı ondan kurtaramaya çalışırken, siz yakanızı kaptırmayın. Aynı tuzağa siz düşmeyin!
 
"Deccalın bu zamanda İslamlar arasına attığı fitne ateşinin bu topraklara; Risale-i Nur’un vatanı olan bu mübarek beldelere sıçramasına sebep olmayın! Hem de ümit ediyoruz ki sıçramasın! Zira Risale-i Nur, bu toprakların hakiki bir huzur vesilesidir. Ve Kürtler dahi ittihadı İslam’ın en hakiki zamkıdır. Bu zamkı çürütmeyin! 
 
"Bakın ne diyor Üstad:
“Aziz, Sıddık kardeşlerim,
(…..)  “Risale-i Nur, bu mübarek vatanın manevî bir halaskârı olmak cihetiyle, şimdi iki dehşetli manevî belayı def etmek için matbuat âlemiyle tezahüre başlamak, ders vermek zamanı geldi veya gelecek gibidir zannederim.
 
(….) Hıristiyan dinini mağlup eden ve anarşiliği yetiştiren şimalde çıkan dehşetli dinsizlik cereyanı, bu vatanı manevi istilasına karşı Risalei’n-Nur, sedd-i Zülkarneyn gibi bir sedd-i Kur’âni vazifesini görebilir ve âlem-i İslâmın bu mübarek vatanın ahalisine karşı pek şiddetli itiraz ve ithamlarını izale etmek için matbuat lisanıyla konuşmak lazım gelmiş diye kalbime ihtar edildi.
 
"Risale-i Nur, Komünizm belasına karşı bu vatanı anarşistlerin kucağına düşmekten koruduğu gibi inşallah şu fitnelere karşı da koruyacaktır" demeye getiriyor Bediuzzaman!
Yeter ki siz ona ilişmeyin, tahrif etmeyin, bozmayın, siyasi maksatlarınıza alet etmeyin!
 
“Hem ne vakit Risale-i Nur’a ilişilmişse, bir nevi umumî korku başlamış görüyoruz. Demek bu vatanın belâlardan muhafazası için Risale-i Nur bir kat’î vesiledir. Madem böyledir, millet ve vatanı sevenler Risale-i Nur’u serbest bıraksınlar ve okusunlar ve okutsunlar. (Emirdağ lahikası, 9. Mektup)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum