Evlilikler piyasayı canlandıracak

Evlilikler piyasayı canlandıracak

İlkbaharda başlayan ve yaz mevsiminde hızlanan düğün sezonunda evlenecek 660 bin genç çiftimizin 15 milyar lira harcayacağını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Yaz ayları Türkiye'nin bereketli ayları.

 Tarladan kalkan mahsulle birlikte düğün sayısı da hızla artıyor. Her yıl 660 bin civarında evlenen çiftimizin yanında yapılan nişan ve sünnet törenleri ile birlikte 2 milyona yakın düğün-dernek töreni piyasayı canlandırıyor' dedi.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şunları dedi:

'Düğün sektörü dediğimiz, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizciden tekstilciye, pastacısından şekercisine, çiçekçisinden taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar uzanan 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendiren 15 milyar liralık bir sektörün canlanması anlamına gelir. Bu sektörün hareketlenmesinin hem ülkemiz hem de esnaf ve sanatkârımız açısından büyük önemi vardır. Her sene talebin canlı olması sektörü yüzde 10 büyütüyor.'

'İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEY İHTİYAÇ'

Esnaf ve sanatkârın, piyasaları canlandıran düğün sezonu gibi dönemlere önem verdiğini kaydeden Palandöken, şöyle devam etti:

'Evlenecek çiftlerin iğneden ipliğe her şeye ihtiyacı var. Esnafımızda her keseye uygun eşya bulabilirsiniz. Özellikle damat adaylarının kesesine rahat nefes aldıracak özel indirimler, kampanyalar düzenleyen esnaf ve sanatkarımız, alış verişlerde hem kaliteli malı daha ucuza vermek için hem de kredi kartı olmayanlarda dahil gelen çiftlere taksit imkânı sunarak genç çiftlerin mutluluğuna katkıda bulunmak için hazırlıklarını yaptılar.'

'RAMAZAN AYIDA SALONLAR BOŞ KALMAYACAK'

Düğün sezonunun ortasına denk gelen Ramazan ayında kurulacak iftar sofralarıyla düğün salonlarının bereketleneceğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, ' Temmuz ayına denk gelen Ramazan ayı nedeniyle düğün salonu işletmecisi esnaf merak etmesin. İftar sofralarının kurulması ile iş kaybı yaşanmayacaktır. Sokak düğünlerinin yasaklanmasıyla kalitesi ve hizmet standartları yükselen düğün salonlarımız her keseye uygun şekilde hizmet vererek mutluluğunuzda pay sahibi olacaktır' ifadesini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.