Evlilik programları yeni KHK ile yayından kaldırılacak

Evlilik programları yeni KHK ile yayından kaldırılacak

Eyüboğlu, normal yoldan kaldırılması için en az bir yılın geçmesi gerektiğine dikkat çekti

Risale Haber-Haber Merkezi

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, aile hayatını ifsat eden evlilik programlarının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yayından kaldırılacağını söyledi.

Kendisine, "TBMM’de evlilik programlarını araştırması için kurulan komisyonla bu işin uzayacağı düşünüldüğünden sorunu kökten çözmek için harekete geçti hükümet. Evlilik programlarını yasaklayacak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) için hazırlıklar başladı” bilgisinin ulaştığını açıklayan Eyüboğlu, normal yoldan kaldırılması için en az bir yılın geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eyüboğlu, yazısında şu bilgileri verdi:

"Cumartesi günü yazmıştım TBMM’nin evlilik programlarını araştırması için kurduğu Alt Komisyon’un ilk tespitini. RTÜK’ün kestiği idari para cezalarının yıldırmadığı evlilik programları için yeni yaptırımlar olması gerektiğine dikkat çekti komisyon. Peki yeni yaptırımlar nasıl olacak?

Komisyon çalışmasını bitirip, rapor yazacak. Sonra konu Meclis’e gelecek. RTÜK Yasası’nda yapılacak değişiklik kabul edilecek. Kanun, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. En iyimser tahminle bir yıldan önce olmaz bu. Oysa Olağanüstü Hal’in hükümete verdiği yetkilerden biri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma. 

TBMM’nin RTÜK Kanunu’nda yapacağı değişikliği beklemeden hükümet bu adımı atar mı? Eylül 2017’de başlayacak yayın döneminde evlendirmeyen evlilik programlarının ekranlarda olması istenmiyorsa, atılacak tek adım bu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum