Evlenenlere çeyiz devletten

Evlenenlere çeyiz devletten

Devlet Doğuma müteakip 18 yaşından sonra kullanılmak bir tasarruf hesabı açacak. Biriken paraya yüzde 15 de katkı yapılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı" kapsamında bir "Çeyiz hesabı" fonunun kurulacağını söyleyerek, "Doğumu müteakip 18 yaşından sonra kullanılmak bir tasarruf hesabı açacağız. Biriken paraya yüzde 15 de biz katkı yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı"na ilişkin basın toplantısında ailelerle ilgili projelerin açıklamasını yaptı. Açıklanan bir proje de "Çeyiz hesabı". Buna göre çocuğu olan ebeveynler, ilk yıldan itibaren para biriktirmeye başlayacak ve çocuklar birikimleri 18 yaşından sonra evlenirken kullanabilecek.

İşte Başbakan'ın açıklaması:

Çeyiz hesabı yapacağız. Anadolu'da bir çocuk doğduğunda bir ağaç dikilir. Bu kez biz ebeveynleri tasarrufa teşvik edeceğiz. "Mobilyaları nasıl alacağım?" düşüncesinden aileleri kurtaracağız. Ebeveynlere çeyiz hesabı düşünüyoruz. Doğumu müteakip 18 yaşından sonra kullanılmak bir tasarruf hesabı açacağız. Ortalama yüzde 15 olarak devlet de katkı yapacak. Aile 18 yaşa kadar 100 bin biriktirdiyse, devlet 15 bin lira katkı yapacak. Bu örnek bir rakam. Gençlerimizin iş, eş, aşının olması için katkıda bulunacağız. 

- Kötü alışkanlıklara karşı savaşmaya devam edeceğiz. Var olan merkezler dışında uyuşturucu ve istismara maruz kalan çocuklara destek merkezleri kuracağız. 

- Evlilik öncesi eğitim programlarını yaygınlaştıracağız. 

- Yaşlı hizmet merkezlerinin sayısını artıracağız. 

Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.