"Evlad-ı Fatihan" iftarda buluştu

"Evlad-ı Fatihan" iftarda buluştu

Edirne'de üniversite öğrenimi gören, Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonyalı Müslüman öğrenciler birlikte iftar açtı.

Trakya Üniversitesi'ndeki (TÜ) çeşitli bölümlerde öğrenim gören Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonyalı öğrenciler, tarihi Dar'ül Hadis Camisi'nin bahçesinde iftar yaptı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, yaptığı açıklamada, ramazan-ı şerifin aynı zamanda birlik ve beraberlik anlamına geldiğini belirterek, "Ailelerinden uzakta hasret çeken öğrenciler, iftar sofrasında aile ortamını yakaladı. Öğrenciler, hem diğer ülkelerdeki arkadaşlarıyla tanıştılar hem de bir dilim ekmeği paylaştılar." dedi.

Çalışkan, öğrencilerin iftarlarını "Evlad-ı Fatihan" ruhuyla birlik beraberlik içerisinde yaptığını kaydetti.

Ramazanda hasret daha çok hissediliyor

Üniversite öğrencisi Makedonyalı Nagihan Zekiri de eğitimi için 5 yıldır Edirne'de yaşadığını ve uzun zamandır ailesine hasret olduğunu söyledi. Ailesinden uzakta geçirdiği iftarların buruk geçtiğini dile getiren Zekiri, "Biraz zor oluyor bizim için ama eğitim amacıyla buradayım. Ramazanlarda hasret biraz daha fazla hissediliyor. Yurtta kaldığımız zamanlarda sahur ve iftarlar daha kolay geçiyordu. Şimdi kendimiz bir şeyler hazırlıyoruz arkadaşlarımızla, tabii aileden uzakta olmak duygulandırıyor bazen." diye konuştu.

Kosovalı Kamil İmami ise ilk kez ailesinden uzakta ramazan ayı yaşadığını anlattı. Sahurda ailesiyle telefonla görüştüğünü aktaran İmami, ramazan ayında hasretin daha fazla hissedildiğini dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.