'Evet' demek 30 bin TL

'Evet' demek 30 bin TL

Düğün sezonu başladı, evlenecek çiftleri telaş sardı. DORinsight'ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, evlilik masrafları için ayrılan bütçe ortalama 30 bin TL.

Bu yıl içindeevlenmeyi planlayan 2 bin 251 kişinin katıldığı araştırmada, katılımcıların yüzde 77'sidüğünle dünyaevine gireceğini belirtirken, sadece nikah töreni yapacağını söyleyenlerin oranı yüzde 23'te kaldı. Araştırmada yöneltilen ve birden fazla yanıtın seçilebildiği "Evlilik masraflarını nasıl karşılayacaksınız?" sorusuna yüzde 49'ar oranla "Ailemden yardım alacağım" ve "Kendi birikimim var, onu kullanacağım" yanıtları verildi. Kredi kullanacağını belirtenlerin oranı ise yüzde 31 oldu. Araştırmaya göre, çiftler en çok harcamayı yüzde 56 oran ile ev eşyasına yapıyor. Düğün mekanı harcamaları ve takı alışverişi, yüzde 13'erlik oran ile ev eşyasının arkasından geliyor.

DÜĞÜN SALONLARI DOLDU
İstanbul'da bu yıl dünyaevine girmek isteyen çiftler için 600 bin kişi kapasiteli bin 500 düğün salonu hizmet verecek. Yoğunluk nedeniyle neredeyse düğün salonlarında yer kalmadı. Kiralamalarda davetli sayısı, ikramlar ve mekanın özelliği gibi unsurlar fiyatları etkiliyor. Salonlar, 2 bin 500 ile 25 bin lira arasında fiyatlarla kiralanabiliyor.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.