Eve, uçağa, yatağa e-haciz!

Eve, uçağa, yatağa e-haciz!

Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan pilot uygulama genişletiliyor.

 Buna göre, gayrimenkuller, ziraat ve iş makineleri, uçak ve helikopterler ile yat ve gemiler e-haciz kapsamına giriyor.

Maliye Bakanlığı, 2015 yılının başında, Türkiye genelinde motorlu taşıtlara ilişkin e-haciz pilot uygulamasını başlatmıştı. Şimdi bu uygulamanın kapsamının genişletildiği duyuruldu. Habertürk’ün haberine göre, gayrimenkuller, ziraat ve iş makineleri, uçak ve helikopterler ile yat ve gemiler de artık e-haciz kapsamına alınıyor. 

Kamu alacaklarının hızlıca tahsil edilmesi, posta, kırtasiye gibi takip masraflarıyla iş yükünün azaltılması ve zaman tasarrufu için e-haciz uygulamasının kapsamı genişletilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanarak elektronik ortamda gayrimenkul hacizlerine başlanacak.

Bakanlıklarla işbirliği 

Bununla birlikte, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte de Milli Gemi Sicili, Türk Uluslararası Gemi Sicili ve Bağlama Kütüğü’nde kayıtlı gemi ve yatlara elektronik haciz uygulanabilmesi için işbirliği içinde olunacak. 

Özel jet, uçak, helikopter gibi sivil hava araçlarının elektronik ortamda haczedilebilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile protokol yapılacak.

Diğer taraftan ziraat odaları, ticaret ve sanayi odalarında tutulan sicillere kayıtlı iş makinesi türünden araçlarla ilgili bilgiler de elektronik ortamda araştırılarak e-haciz kapsamına alınacak.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.