Evde sağlık hizmetinde nokta atışı

Evde sağlık hizmetinde nokta atışı

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Koç web tabanlı yazılımla evde sağlık hizmetlerinde nokta atışı yapılabileceğini söyledi.

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Başkanı Orhan Koç, web tabanlı koordinasyon biriminin kurulmasıyla evde sağlık hizmetlerinde nokta atışı yapılabileceğini ifade ederek, "Görev tanımı belli olduğu için herhangi bir kargaşa ortaya çıkmayacak. İlgili kurum kendi görev alanındaki eksiği görerek anında müdahalede bulunacak'' dedi.

Koç, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan evde sağlık hizmetlerine ilişkin protokolün bu alanda büyük atılım sağlayacağını belirtti.

Protokol kapsamında, yurtdışındaki uygulamalarda tek çatı altında sürdürülen evde sağlık ve sosyal bakım desteğinin, illerde valilik başkanlığında oluşturulacak koordinasyon birimiyle tek çatı altında verilmesinin planlandığını anlatan Koç, bu hizmetin verilmesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliğinin söz sahibi olacağını söyledi.

Koç, uygulamayla merkezi işbirliği sağlanacağını, her bakanlığın mevzuatının gözden geçirilerek tek bir mevzuat haline getirileceğini, bakanlıkların ileriye dönük politika geliştirerek karar mekanizması oluşturacağını kaydetti.

Daha önce EVSAD olarak Bolu'da gerçekleştirdikleri pilot uygulamada, valilik başkanlığında tüm hizmet sunucularını bir araya getiren web tabanlı yazılım sayesinde hizmetin etkin sürdürülebildiğini aktaran Koç, bir süre önce imzalanan bu protokolle de ilk etapta 9 ilde benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü, uygulamaların sonuçlarının değerlendirilerek daha sonra tüm ülkeye yaygınlaştırılacağını belirtti.

"Yapılacak yardımlarda mükerrerlik olmayacak"

Bu birimlerin koordineli çalışarak hizmetlerin daha etkin yürütülmesinin sağlanacağını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Burada en önemli yenilik hizmetin web tabanlı sağlanacak olması. Bir kurum sağladığı hizmeti bu web tabanına girecek, tespit ettiği eksikliği de aynı alandan bildirebilecek. Diğer ilgili kurumlar da web tabanından kendi alanlarına ilişkin eksik hizmeti görerek gerekeni yapacak. Bu sayede zaman tasarrufu sağlandığı gibi hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi de mümkün olacak.

Web tabanlı yazılımla koordinasyon birimlerinin, tüm paydaşların veri paylaşımı sayesinde evde sağlık hizmetlerinde nokta atışı yapılabilecek. Görev tanımı belli olduğu için herhangi bir kargaşa ortaya çıkmayacak. İlgili kurum kendi görev alanındaki eksiği görerek anında müdahalede bulunacak. Ayrıca yapılacak yardımlarda da mükerrerlik olmayacak."

Protokolün evde bakım ve sağlık hizmetlerinde bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Koç, tüm ihtiyaçların daha etkin sağlanacağını, sürdürülebilirliğin de garanti altına alındığını vurguladı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.