Evde konuşulan dili söylemeyene ceza

Evde konuşulan dili söylemeyene ceza

Almanya'da devletin yapacağı araştırma için sorulan sorulara "Evde hangi dili konuşuyorsunuz" da eklenecek. Bu soruya cevap vermenin zorunlu olduğu ankette cevapları doğru olmayanlara bin avro para cezası kesilecek.

Almanya, ülkedeki göçmenlerin kendi dört duvarı arasında hangi dili konuştuklarını öğrenmeye hazırlanıyor.

Bild gazetesinin bildirdiğine göre, devlet tarafından yapılan “Mikrozensus" araştırmasında öngörülen değişiklikle göçmenlere “Evde hangi dili konuşuyorsunuz?" diye sorulacak. Mikrozensus yasasında yapılması tasarlanan değişiklikle, 2017 yılından itibaren yaklaşık 800 bin kişi, gönderilecek olan formlardaki sorulara zorunlu olarak yanıt verecek.

1000 avro ceza

Dil sorusunun ilk kez yönlendirileceği araştırmaya yanlış bilgi veren, ya da cevap vermeyenlere 1000 avro para cezası da verilebilecek. Kültürel entegrasyon evde konuşulan dille bağlantılı Hükümetin “dil" sorusu ile uyumun hangi düzeyde olduğunu tespit etmeyi amaçladığı, kültürel uyumun evde hangi dilin konuşulduğuyla yakından bağlantılı olduğu tezini savunduğu belirtiliyor.

“Nerede doğdun" sorusu Habere göre, “Mikrozensus" araştırmasında öngörülen yeni sorular arasında, vatandaşlık sorusuyla birlikte, göçmen kökenlilere kendisi ve ailesinin nerede doğduğu da sorulacak. Almanya'ya gelişindeki asıl nedenin (evlilik, eğitim vs. gibi) ne olduğu, aynı şekilde Alman vatandaşlığını nasıl elde ettiği de (doğum, sonradan ya da evlatlık gibi) hükümetin merak ettiği sorular arasında olacak.

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.