Ev sahiplerine kira uyarısı

Ev sahiplerine kira uyarısı

Veri Dairesi Müdürü Aktar, kendilerine beyanname veren ev sahiplerinin 3 bin 200 TL'lik tutardan muaf tutulacağını ifade etti.

Muş Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar, ev sahiplerini kira beyanları konusunda uyardı. Aktar, ev sahiplerinin beyannameyi kendilerinin vermesi durumunda 3 bin 200 TL'den muaf tutulacağını söyledi.  
 
  Sivas Vergi Dairesi Müdür Yardımcılığı görevinden Muş Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne atanan Mithat Aktar, yeni görevine başladı. Makamında gazetecilere açıklama yapan Aktar, kendisinin Adanalı olduğunu ve bu yüzden Anadolu topraklarını çok sevdiğini belirtti. İstanbul'u seçme şansının bulunduğunu da ifade eden Aktar; "Ama ben bu toprakları çok sevdiğim için Muş'u seçtim. Çünkü bu bölgeyi kendime yakın hissediyorum" dedi.
  Yeni torba yasasına da değinen Aktar; "Yeni torba kanunla borçların yapılandırılmasına ilişkin hükümler çıkacak. Birikmiş borçları olan mükelleflerin mümkün olduğu kadar ondan faydalanması, bunu kaçırmaması kendi lehlerindedir. 2 yıl boyunca burada güzel bir şekilde görevimizi yaparız" diye konuştu.
 
  Ev sahiplerine uyarılarda da bulunan Aktar, "Bizim vergisel açıdan sözleşmenin yapılıp yapılmamasının bir anlamı yok. Borçlar hukukuna göre sözleşme yazılı da olabilir, sözlü de olabilir. İkisi de aynı değerdedir. Sadece ispat aracı açısından yazılı sözleşme daha makbuldür. Kiralama olayında kiracının da, mal sahibinin de bazı hakları oluyor. Eğer yazılı olmazsa o haklardan yararlanması mümkün olmuyor. Kira geliri elde eden mükellefler için meskenlerde 3 bin 200 TL civarında kanundan kaynaklanan istisnamız var. Mükellef gelip kendiliğinden beyannamesini verirse, o istisnadan yararlanıyor ve o kadarlık kısmı için herhangi bir ödeme yapmıyor. Bize beyannamesini vermeden önce tespit edersek o istisnadan da yararlanamıyor ve cezalı olarak biz vergimizi tahsil ediyoruz. O bakımdan kendilerinin gelip bize beyan vermesi önemli" şeklinde konuştu.
 
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.