Euro 2016 tehlikede

Euro 2016 tehlikede

Fransa'da Euro 2016'nın başlayacağı günden itibaren çalışanlara süresiz grev çağrısı yapıldı. Grevler, Euro 2016'yı etkileyebilir.

Euro 2016’ya ev sahipliği yapacak Fransa, dokuz gündür hayatı durma noktasına getiren grevlerle sarsılıyor.

İŞÇİLER GERİ ADIM ATMIYOR

Ülke genelinde iş bırakıp sokaklara inen, yolları kapatarak ateş yakan işçiler, hükümetin yeni çalışma yasasından vazgeçmesini talep ediyor. Hükümet ise ara ara geri adım sinyalleri verse de işçilere ve sendikalara karşı geri adım atmıyor.

Euro 2016 için Fransa’ya gidip maçları izlemek isteyenlerin en çok merak ettiğiyse ulaştırma sektörünün durumu.

SÜRESİZ GREV ÇAĞRISI

Ulaştırma sektöründeki işçileri temsil eden SUD-RATP önceki gün tam da Euro 2016’nın başlayacağı günden başlamak üzere çalışanlara süresiz grev çağrısında bulundu. İşçiler, 2 Haziran’da Paris metrosu ve bazı tren hatlarında da iş bırakma kararı aldı.

TURNUVANIN GREVDEN ETKİLENME İHTİMALİ

SUDRATP ulaştırma sektöründe grev çağrısı yapan üçüncü sendika olurken Avrupa 2016 Futbol Şampiyonası’nın da grevden etkilenme ihtimali yönündeki endişeler arttı.

Öte yandan grevlerin yanı sıra başkent Paris başta olmak üzere pek çok kentte hükümeti protesto gösterileri de düzenleniyor. Gösterilere meslek örgütlerinin yanı sıra öğrencilerin de yoğun katılımı dikkat çekiyor.

Polis kaynakları gösterilere önceki gün katılanların 300 bini bulduğunu, dün de 180 bin kişinin yürüyüş yaptığını söylüyor.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.