Etiyopya'da 18 Müslüman aydına mahkumiyet

Etiyopya'da 18 Müslüman aydına mahkumiyet

Etiyopya Federal Yüksek Mahkemesi din adamı, gazeteci ve aktivistlerden oluşan 18 Müslüman'ı 7 ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Etiyopya muhalefeti, yönetim tarafından uygulanan bir çok tutuklama ve verilen mahkumiyetin muhalefeti sindirmek için yapıldığını iddia ediyor.

Etiyopya Federal Yüksek Mahkemesi, 3 yıl önce ülkede "terörist faaliyetler planlamak" suçlaması ile tutuklanan 18 Etiyopyalı Müslüman aydına mahkumiyet kararı verdi.

"Terörist eylemler yapmak için örgüt oluşturmak" suçlaması ile 3 yıldan bu yana yargılanan 18 sanık, 7 ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Mahkum olan 18 sanığın da Etiyopya Müslüman Komitesi üyesi olduğu ve aralarında gazeteci, din adamı ve aktivistlerin bulunduğu bildirildi.

Mahkeme din adamları Ebubekir Ahmed, Ahemedin Cebel, Yasin Nuri ve Kamil Şemsu'yu "terörizm ve halkı kışkırtma" iddiası ile 22'şer yıl, aktivistler Bedri Hüseyin, Sabir Yirgu, Muhammed Abate, Abubekirr Alemu ve Münir Hüseyin'i 18'er yıl, Şeyh Mekete Muhe, Ahmed Mustafa, Şeyh Said Ali, Mubarek Adem ve Halid İbrahim'i 15'er yıl, Gazeteci Yusuf Getachew, Murad Şekur, Nuri Türki ve Şeyh Bahiri Ömer'i de 7'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Müslümanlar yaklaşık 84,3 milyon kişilik Etiyopya nüfusunun 28,6 milyonluk kesimi ile yüzde 34'ünü oluşturuyor.

Etiyopya muhalefeti, yönetim tarafından uygulanan bir çok tutuklama ve verilen mahkumiyetin muhalefeti sindirmek için yapıldığını iddia ediyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.