Etiyopya ve Mısır, Nil konusunda anlaşıyor

Etiyopya ve Mısır, Nil konusunda anlaşıyor

Etiyopya ve Mısır, Nil Nehri'nin sularından faydalanma konularında anlaşma yapacak

Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome, Mısır ile Nil sularından yararlanılması konusunda anlaşmaların yapılacağını belirtti.
 
Parlamentonun açılış oturumunda konuşan Teshome, Etiyopya-Mısır ilişkilerinde son dönemde büyük aşama kaydedildiğini ifade ederek, "İki ülke, Nil sularından yararlanılması konusunda anlaşmalar yapacak. Etiyopya ile Nil havzası ülkeleri arasındaki ilişkiler büyük gelişme gösterdi" dedi.
 
Ülkesinin kalkınma alanında "ciddi başarı" elde ettiğini vurgulayan Teshome, "Yüzde 40'ı tamamlanan Hedasi Barajı, Etiyopya'daki en büyük kalkınma projeleri arasında yer alıyor" diye konuştu. 
 
Öte yandan, Etiyopya ve Mısırlı bakanlardan oluşan ortak komitenin başta Hedasi Barajı olmak üzere ortak konuların görüşülmesi için 22 Ekim'de bir araya geleceği kaydedildi.
 
Etiyopya'nın, Nil Nehri üzerine inşa etmeye devam ettiği Hedasi Barajı Projesi sebebiyle nehrin kollarından biri olan Mavi Nil'in yatağını değiştirmeye başlaması, Mısır ile Etiyopya arasında gerginliğe neden olmuş, proje hakkında karşılıklı yapılan açıklamalar sebebiyle iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.