Et ve süt üretimi arttı

Et ve süt üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Nisan-Haziran dönemine ait 'Kırmızı Et Üretimi' verilerini açıkladı.

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 18,1 arttı. Haziran ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Nisan-Haziran dönemine ait 'Kırmızı Et Üretimi' verilerini açıkladı. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 18,1 arttı. Toplam kırmızı et üretimi II.Çeyrek döneminde 218 432 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 18,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 oranında arttı. Sığır eti üretimi 189 848 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 15,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 oranında arttı. Koyun eti üretimi 23 451 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 35, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 oranında arttı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 'Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Haziran 2014' verilerini açıkladı. Buna göre, 'Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 6,8 artış, inek peyniri üretimi yüzde 7,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 8,4 azalış gösterdi. 'Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Haziran ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,1 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,8 arttı.
 
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,9 artış, inek peyniri üretimi yüzde 7,3 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 6,1 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,9 azalış gösterdi. Haziran ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.'
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.