Et fiyatlarının artması için çabalayanlar var

Et fiyatlarının artması için çabalayanlar var

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumunun (ESK) karkas et satması kararına ilişkin, "Türkiye'de et fiyatlarının artması için çabalayanlar var ama Et ve Süt Kurumunun piyasaya et sürmesi, tüm bu çabaları boşa çı

Tunç, yaptığı açıklamada, üreticiler olarak ESK'nın piyasaya et sürme kararını desteklediklerini söyledi.

ESK'nın söz konusu uygulamayı daha önce duyurduğunu anımsatan Tunç, "Dün itibarıyla fiyatları belirledi ve piyasaya et sürmeye başladı. Bunu çok yerinde buluyoruz. Piyasada ihtiyacı karışalayacak bir karar. Olması gereken bir karar. En azından fiyatların yükselmesi için çalışanları engelleyecek" diye konuştu.

Tunç, uygulamayla kırmızı et fiyatlarındaki artışın durdurulacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Üreticiler olarak bu kararı destekliyoruz. Hem kırmızı et üreticileri hem de tüketicilerimiz için çok önemli bir uygulama. Fiyatların yükselmesini ve vatandaşımızın yüksek fiyattan et almasını engelleyecek. Kurban Bayramı öncesinde piyasada et fiyatların artışını engelleyecek bir uygulama.

Piyasadaki fiyat artışı engellenecektir. ESK, depolarından et sürerek bu fiyat artışını engelleyecek. Türkiye'de et fiyatlarının artması için çabalayanlar var ama Et ve Süt Kurumunun piyasaya et sürmesi tüm bu çabaları boşa çıkaracak. Bundan ötürü destekliyoruz."

AA