Esnaftan Osmanlıcaya destek

Esnaftan Osmanlıcaya destek

Elazığ'da cam mozaik işleri yapan bir firma, Osmanlıca öğretilmesine destek vermek için iş yerinin tabelasını Osmanlıca yazdırdı.

Elazığ'ın merkez Kültür Mahallesi Gürsel Sokak'ta bulunan ve cam, mozaik ve yaprak sıva işleri yapan bir firma tabelasını Osmanlıca yazdırarak astırdı. Şirket adına açıklama yapan Erhan Yumakgil, "Osmanlıcanın konuşulduğu bu günlerde bizde şirketimizin isminin neden Osmanlıca olmasın diyerek arkadaşlarımızla konuşup karar verdik. Etrafımıza baktığımız zaman Türkçe dışında Çince, Japonca, İngilizce olmak üzere bir çok dilde tabelaları görüyoruz. Bizde milletin görüşüne tekrar dönmek için Osmanlıca tabelamızı yazdırdık.Hiç değilse vatandaşlarımıza bir farkındalık yapalım diyerek çalışmamızı gerçekleştirdik" dedi. 
5 yıldır tabela işleri ile uğraşan ve ilk defa Osmanlıca bir tabela hazırladıklarını ifade eden ustabaşı Ayhan Özer, "Genelde Türkçe olarak tabela hazırlıyoruz. Zaman zaman da İngilizce tabela hazırladığımız da oluyor. Osmanlıca'yı ilk defa hazırladık" diye konuştu. 

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.