Esnaf, Bağ-Kur borçları için sürenin uzatılmasını istedi

Esnaf, Bağ-Kur borçları için sürenin uzatılmasını istedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarı Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın prim borcunu ödemesi konusunda gelen şikayetler üzerine mağduriyetin giderilmesi için girişimde bulunduklarını söyledi.

Bağ-Kur sigorta prim borcunun ödeme süresinin, teknik aksaklık sebebiyle 31 Aralık’tan 8 Ocak’a uzatılması esnaf tarafından yetersiz bulundu. Bankalardaki yığılma sebebiyle esnafın borcunu ödeyemediğini vurgulayan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 15 Ocak’a kadar vakit tanınmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârın yatırmakla yükümlü olduğu Bağ-Kur sigorta prim ödemelerinin 8 Ocak 2014’e kadar uzatılmasının yetersiz olduğunu kaydetti. Esnafın borcunu ödemek için bankalara yığılması sebebiyle teknik aksaklık oluşarak ödemelerin yapılamadığına işaret eden Palandöken, “8 Ocak 2014 Çarşamba gününe kadar ödeme uzatıldı. Prim borcu olanların ceza ödememeleri için bu süreyi iyi değerlendirmesi gerekir, ihmal edilmemelidir. Ancak bu süre 15 Ocak’a kadar uzatılmalıdır. Sürenin kısa tutulması esnafı yine sıkıntıya sokacak.” dedi.

Bendevi Palandöken, sürenin uzatılmasının esnafı az da olsa rahatlatacağını, ancak 8 Ocak tarihinin çok kısıtlı bir zaman olduğunu belirtti. Palandöken, bu sürenin en az 15 Ocak’a kadar uzatılmasının esnafı ve sanatkârı rahatlatacağını kaydetti. Bağ-Kur sigorta prim borcunun geçen yılın son iş günü olan 31 Aralık tarihinde bankalara yapılan yoğun yüklenme ile sigorta primlerinin tahsil edildiği programda teknik aksaklık yaşandığına işaret eden Palandöken, bu sebeple esnaf ve sanatkârın prim borcunu zamanında ödeyemediğini ve mağdur olduğunu ifade etti. Palandöken, “Gelen şikayetler üzerine bu mağduriyetin giderilmesi için girişimde bulunduk. Talebimiz üzerine prim tahsilat işlemleri 8 Ocak 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar uzatıldı. Ancak bu süre yeterli değil. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle Bağ-Kur sigorta primini ödeyemeyen esnaf sanatkârlarımız herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için uzatılan sürede primlerini ödemeleri gerekiyor.” diye konuştu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.