Esnaf, bayramı bekliyor

Esnaf, bayramı bekliyor

Özellikle temel gıda maddelerine yönelik yapılan zamların da etkisiyle Ramazan ayını durgun geçiren esnaf, bayramla birlikte piyasanın yeniden canlanacağına inanıyor.

Ramazan Bayramı yaklaşırken, çarşı-pazar hareketlenmeye başladı. Bayramlık şeker, çikolata ve lokumlar tezgâhlardaki yerini aldı. Gündüzleri dükkânını kapatan, akşam ise yeterli müşteri bulamayan lokantacı esnafı, bayramla birlikte işlerinin açılacağını umut ederken, giyim ve ayakkabı esnafı ise hareketlenmeye başlayan piyasanın bayramdan birkaç gün önce yüzlerini güldüreceğini düşünüyor. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Ramazan’la birlikte çarşı-pazarda bir durgunlaşma yaşandığını, ancak bayramla birlikte bu durgunluğun yerini canlılığa bırakacağına inandıklarını söyledi. Tak, yaptığı açıklamada, piyasayla ilgili genel bir değerlendirme yaparken, esnafın bayramdan umutlu olduğunu söyledi. Esnafın bayram için şimdiden hazırlık yaptığını kaydeden Arif Tak, özellikle giyim ve ayakkabı esnafının bayram öncesinde hareketlilik beklediğini belirtti. Çarşı esnafının AVM’ler le zor koşullarda rekabet etmek zorunda olduğunu vurgulayan Tak, şunları kaydetti: "Ancak dar ve orta gelir seviyesindeki vatandaşlarımızın tercihi yine küçük esnaf olacaktır. Çünkü pahalı ürünleri alma imkânı olmayan vatandaşlarımız, çarşı –pazarda daha uygun fiyata giyim ve ayakkabı bulma imkânına sahipler. Çocuklarını sevindirmek isteyen vatandaşlarımız için bütçelerine uygun ürünleri küçük esnafımızda bulabileceklerdir. Hem kendi bütçelerini sarsmadan, hem küçük esnafa destek vererek alışveriş yapabilecekler." 
 
"LOKANTACI VE TATLICI ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK"
 
BESOB Başkanı Arif Tak, ramazan ayını durgun geçiren lokantacı ve tatlıcı esnafının da bayram öncesi ve sonrasında hareketlenme beklediğini söyledi. Ramazan da günlerin hayli uzun olduğunu, vatandaşların bu yüzden evlerinde iftar açmayı tercih ettiğine dikkat çeken Tak, lokantacı esnafının bayramla birlikte piyasanın yeniden canlanacağını ümit ettiğini dile getirdi. Tak, tatlıcı ve pastacı esnafının da vatandaşlardan gelecek siparişleri karşılamak için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, "Esnafımızın, Ramazan nedeniyle yaşanan kaybı, bayram hareketliliği ile telafi edeceğini düşünüyorum."
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.