Eskişehir'den Suriye'ye yardım

Eskişehir'den Suriye'ye yardım

Eskişehir Günışığı Derneği tarafından Suriye'deki savaş mağduru halk için gönderilen gıda, kıyafet ve çeşitli eşyaların bulunduğu tır, Yayladağı ilçesine ulaştı.

Dernek Başkanı Halil Çetintürk, Suriyeliler için başlattıkları yardım kampanyalarının sürdüğünü kaydetti.

Topladıkları 10 ton un, 5 ton yağ, 4 ton sebze, 2 ton kuru gıda ve bin 400 parça kıyafet ile çeşitli ev eşyalarını Suriye'ye göndermek üzere Yayladağı'na getirdiklerini ifade eden Çetintürk, yardımlarının bundan sonra da süreceğini belirtti.

Toplam 26 ton yardım malzemesinin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerine ulaştırılacağını bildiren Çetintürk, 10 ton unun ilçede Türk Kızılayı tarafından Suriyeliler için kurulan mobil fırına verileceğini, geri kalan malzemelerin ise sınıra gönderilmek üzere kamyonlara yüklendiğini söyledi.

1 yılda 950 bin liralık yardım

Yaklaşık 1 yıldır Suriyelilere yardım gönderdiklerini hatırlatan Çetintürk, bugüne kadar yaklaşık 17-18 tır dolusu yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırdıklarını, bunların yaklaşık değerinin 950 bin lira olduğunu dile getirdi.

Çetintürk, Suriyeli Müslümanları yalnız bırakmamak adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak, yardımlarını esirgemeyen Eskişehir halkına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.