Eskişehir'de eğitime su kesintisi engeli

Eskişehir'de eğitime su kesintisi engeli

Valilik, 4-5 Kasım'da uygulanacak su kesintisi nedeniyle kent merkezinde yarın eğitime yarım gün ara verilmesini kararlaştırdı

Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (ESKİ) 4-5 Kasım'da uygulanacak su kesintisi nedeniyle, kent merkezinde yarın eğitime yarım gün ara verilmesine karar verdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ESKİ'nin duyurusunda, yarın saat  07.00’de başlayacak su kesintisinin şehrin yüksek yerlerinde 14.00’ten itibaren hissedileceğinin ve 5 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’ye kadar süreceğinin  belirtildiği hatırlatıldı.

İl merkezinde şehir şebekesinden beslenen ve ikili eğitim yapan eğitim  kurumlarında yoğun öğrenci bulunması ve sıhhi hijyenin de olumsuz etkileneceği düşünüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu nedenle 4 Kasım'da Merkez Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerine bağlı eğitim kurumlarında (şehir şebekesinden suyu karşılanan eğitim kurumları) yarım gün eğitim öğretim uygulaması yapılması kararlaştırılmıştır. 5 Kasım'da eğitim kurumlarımızdaki her türlü destekleme, yetiştirme kursu vb. faaliyetlerin daha  sonra telafi edilmek üzere ertelenmesine, 4-5 Kasım'da öğrencilerin izinli, öğretmenlerin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." ESKİ, içme suyu arıtma tesisi yenileme çalışmaları nedeniyle kent genelinde uygulanacak su kesintisi uygulamasının başlama tarihini önce 1 Kasım olarak açıklamış, daha sonra bunu 4 Kasım olarak değiştirmişti.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.