Eskişehir'de 5.5'lik deprem tatbikatı!

Eskişehir'de 5.5'lik deprem tatbikatı!

UMKE 15. Bölge Koordinatörlüğü tarafından Türkiye’de ilk kez böyle bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikatta, “Eskişehir’de 5.5 şiddetinde deprem oldu” anonsu, bölge illerdeki ekipleri harekete geçirdi. Eskişehir 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi, UMKE 15. Bölge illerine bağlı UMKE ekiplerini arayarak deprem uyarısında bulundu. Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya illerinden hareket eden öncelikli UMKE ekipleri, zamanla yarışarak Eskişehir’deki İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi’nde bir araya geldi. Uyarının tatbikat olduğunu öğrenen ekipler, rahat bir nefes aldı. Öte yandan ekiplerin araçlarındaki envanterler de ekip sorumluları tarafından kontrol edildi. Ekip sorumluları ayrıca, UMKE gönüllüsü sağlık çalışanlarına olası bir deprem anında neler yapması gerektiği, ulaşımı nasıl sağlayacakları konusunda bilgi verdiler.

Tatbikat hakkında açıklamada bulunan UMKE 15. Bölge Koordinatörü Dr. Babür Mimtaş, olağandışı durumlarda bölge illerin olay yerine intikal süresini ölçmeyi amaçladıklarını belirtti. Gerçekleştirilen tatbikatın içerik olarak ilk kez düzenlendiğine değinen Dr. Mimtaş, “15. Bölge UMKE olarak Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya’nın katıldığı olağandışı durumlarda afet bölgesine ekiplerimizin intikal sürelerini ölçen bir tatbikat gerçekleştirdik.

TATBİKAT AMACINA ULAŞTI

Habersiz verilen bir çıkış ile bölge koordinatörlüğümüzde bulunan Eskişehir’de dahil 4 il, 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde toplandı. Buradaki amaç, olağandışı durumda bölge illerin ne kadar sürede olay yerine intikal sürelerini ölçmekti. Bu yaptığımız içerik olarak ilk tatbikat. Arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum. Tatbikatımız amacına ulaştı. İnşallah bu tatbikatla beraber daha iyi olmaya devam edeceğiz. Süreç içerisinde bu tür tatbikatlar düzenlenecek. Ara ara bu tür çıkışlar vereceğiz. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlarımız olacak” dedi.

BEKLENENDEN ERKEN GELDİLER

Dr. Mimtaş, illerin intikal süreleri ile ilgili olarak, “Bize en yakın il Kütahya. Normalde 1,5 saat intikal süresi beklerken, Kütahya 1 saat gibi bir sürede ulaştı. Onun ardından Bilecik geldi. Afyonkarahisar da mesafesine rağmen hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti. Ayrıca bölge iller ve ilçelerde yedek timlerini oluşturdular. Kütahya’dan 2, Afyonkarahisar’dan 2, Eskşehir'den 2 ve Bilecik’ten 1 olmak üzere 7 ekip katıldı. İnşallah böyle bir durum ülkemizin balına gelmez. Gelse de amacımız bu tür durumlara hazır olmak” ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR UMKE 120 DAKİKADA ESKİŞEHİR’E ULAŞTI

Öte yandan bölgeye bağlı olan iller, deprem anonsunu duyduktan sonra neler yaşadıklarını aktardı. Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü’nde Afet Birim Sorumlusu ve UMKE Sorumlusu olan Dr. Muammer Topuz, 120 dakika gibi bir sürede Eskişehir’e ulaştığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.