Eskimiş çöp kutuları Side'nin imajına zarar veriyor

Eskimiş çöp kutuları Side'nin imajına zarar veriyor

Side'de eskiyen çöp kutuları, antik kentin imajını zedeliyor

. Paslı ve çürümüş çöp kutularının acilen değiştirilmesi isteyen turizm seyahat acentleri, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği tarihi mekanda meydana gelen bu istenmeyen görüntünün Türk turizminin imajına zarar verdiğine dikkat çekti.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, kültür, tarih ve arkeoloji turları kapsamında bazı antik kentlerinde küflü, paslı ve eskimiş çöp ve geri dönüşüm kutularının turistleri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Baranov, "Turistler, eskimiş çöp tenekesi görüntüsüyle birlikte fotoğraf çektiriyor. Apollon Tapınağı önüne bu görüntü hiç yakışmıyor." dedi. DE&HA Turizm Seyahat Acentesi Almanca Turist Rehberi Halil Güleç de Side ve bazı antik kentlerdeki eskimiş yön levhası, çöp ve geri dönüşüm kutularının yeni ve temiz olmasının estetik görüntü açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Yerel yönetimlerin turizm bölgelerinde estetik görüntüye özel ihtimam göstermesini isteyen DSP İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, bu görüntülerin Side'ye yakışmadığını kaydetti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.