Eski kitaplar yeniden hayat buluyor

Eski kitaplar yeniden hayat buluyor

Kitap israfını önlemek ve eski kitapların yeniden hayat bulması için Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen kitap kampanyası devam ediyor.

Kemal Başol'un haberi:

Kitap israfını önlemek ve kitapların tekrar geri dönüşümünü sağlamak amacıyla yapılan kitap toplama kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Yetkililer tarafından vatandaşların evlerinden toplanan kitaplar, belediye yetkililerince türüne göre ayrılıyor. Roman, hikâye ve okuma tarzındaki kitaplar, kütüphaneye verilerek burada muhafaza ediliyor.

Diğer yandan, ayırt edilen eski kitaplar da beldelerde bulunan ve kitap ihtiyacı olan okullara gönderiliyor. Kitap israfının önlenmesi için başlatılan bu kampanya kapsamında beldelerde bulunan öğrenciler de kitaplardan yararlanmış oluyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz, kampanya kapsamında toplanan kitaplardan 25 kolinin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu kampanyaya destek amaçlı verildiğini söyledi.

Herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet eden Yılmaz, “Bu proje kapsamında toplanan kitap sayısı şu anda yaklaşık 10 bini buldu. Devam etmekte olan bu projemize siz de katılmak istiyorsanız, kullanılmayan kitaplarınızı Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 256 66 66 nolu telefonundan ulaşarak geri dönüşüm kampanyasına destek olabilirsiniz.” dedi.

Cihan